MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Trainingskamp NSVV 2, Benalmádena dag 1 & 2

Dag 1:

Donderdag 6 januari was het zover: het eerste trainingskamp van ons 2e elftal buiten de landsgrenzen. Met trainer Pascal Hoek als aanstichter van dit geheel, werd er door iedereen uitgekeken naar deze trip. Zeker omdat ons eigen land vooral bestond uit kou, nattigheid en lockdowns. Na subtropische locaties als Heerenveen en Wijchen, was er dit jaar besloten om toch maar eens de touringcar van Leo Ringelberg te verruilen voor een Boeing van Vueling met Spanje als eindbestemming.

Eerder die week waren er de nodige primeurtjes aan voorbereidingen: preventieve corona-testen, het van zolder halen van de zwemkleding en het leeg laten lopen van 18 onvervalste Derbystars i.v.m. de afwijkende vluchtbagage. Helaas was het toeleven naar het trainingskamp niet voor iedereen fijn, aangezien een enkeling met een positieve corona-test in Nederland moest achterblijven. Gelukkig kon Patrick Schijf als trainer van JO19-1 nog lastminute een extra speler organiseren om met ons de reis aan te vangen. De ene zijn brood…

Die donderdagochtend stond de begeleiding in alle vroegte klaar om met alle benodigde materialen per auto af te reizen naar Schiphol. Van de spelers werd gevraagd of zij zelf hun heenreis naar de luchthaven wilden regelen.
Velen waren hierin glansrijk geslaagd. Hoewel van een enkeling toch afgevraagd werd of hij misschien met één of ander landbouwvoertuig was gekomen, gezien het nipt op het afgesproken tijdstip arriveren.

Ter plaatse werden wij opgevangen door twee man van de organisator Trainingskampen.nl, die ons assisteerden met het inchecken. Na het ontvangen van de vliegtickets en het toch altijd spannende moment bij de douane, werd er dankbaar gebruik gemaakt van de ruime tijd die er nog was alvorens het boarden zou starten. Kop koffie, broodje, nog een kop koffie en toen de wandeling gestart naar gate B27, waar ons toestel om 12:55u zou opstijgen.

Bij de gate aangekomen waren er vrij snel twee dingen duidelijk: wij waren niet het enige team wat met deze vlucht naar Spanje zou afreizen en we zouden waarschijnlijk niet op tijd vertrekken. Een kwartier voor de aangegeven vertrektijd stond er nog niet eens een toestel bij de gate. Tegen de tijd dat de oproep “last call” knipperde op de borden, kwamen er nog passagiers uit het zojuist gelande toestel. Nadat we eindelijk allemaal op onze plek zaten moest de bagage ook nog ingeladen worden en gingen we pas een uur later de lucht in. Volgens een enkele thuisblijver die ons via de app Flight Radar volgde, bevond onze vlucht zich op dat moment al lang boven het noorden van Frankrijk.

Na een vlucht zonder bijzonderheden, landden we om 16:20u in Malaga. Hier stond een hele fijne touringcar voor ons klaar, met de naam van NSVV erop. Deze bracht ons naar het verderop gelegen Benalmádena, naar MedPlaya Hotel Bali waar wij de komende dagen zouden verblijven. Pascal had zelf al kamerindelingen gemaakt, zodoende verliep het inchecken soepel.
Er was even wat tijd om op te frissen na de reis, waarna er om 18:30u werd aangeschoven voor het diner. Aangezien er all-inclusive was geboekt, zou ons niets tekortkomen. Tenminste… dat dachten we. Helaas had het hotel ons als vol pension geboekt, waardoor we tijdens het diner geen gebruik konden maken van de drankjes. Gelukkig werd dit door één van de mannen van de organisator snel opgelost en kon er een welverdiend biertje gedronken worden.
Het vervolg van de avond startte in de bar van het hotel met een potje poolen en eindigde met een aantal taxi’s in de binnenstad van Malaga. De trainer ging ook mee, maar uiteraard alleen om de boel in de gaten te houden…

Dag 2:

Vrijdagochtend 7 januari stond de aanvangstijd van het ontbijt op 8:30u. Warempel was iedereen op tijd, ondanks de late (of vroege) terugkomst in het hotel. Na een bijzonder korte speech van Pascal, kon er ontbeten worden. Hier en daar werd dat gedaan met de zonnebril op, waarschijnlijk vanwege de stralend witte plavuizen vloer in de ontbijtzaal…

Ondertussen stond er een touringcar klaar voor het hotel om ons naar een sportcomplex te brengen voor de ochtendtraining. Eerst was daar nog de uitdaging van de lege ballen, maar gelukkig bracht een klein elektrisch pompje in de huurauto van de organisator uitkomst en konden we de busreis starten.
Aangekomen bij het terrein van de lokale CDF Romeral in het naastgelegen Malaga bleek de term sportveld iets te optimistisch te zijn voor wat we daar aantroffen. Het kunstgras was volledig platgelopen en de ondergrond was aan de harde kant, maar de zon scheen en de begeleiding had er zin in. Na een ietwat rommelige warming-up en wat sprints met tegenzin, werd de motivatie wat hoger en werd er een goede training afgerond. Inzet was er voldoende, alleen stond het vizier bij de meesten nog niet helemaal op scherp. Dit alles ter vermaak van een enkele Spaanse omwonende, die het geheel vanaf het balkon met een glimlach bekeek.

Na de busreis terug was er in het hotel even de tijd om te douchen en bij te komen, alvorens er om 13:00u geluncht zou worden. Direct na de lunch zouden we te voet vertrekken richting de middagactiviteit. De Club Raquete Benalmádena lag op 20 minuten lopen en zou het toneel gaan vormen voor ons padel toernooi.
Voor de meesten was het de eerste keer padellen, dus was er een korte uitleg vereist. Dit nam Sander van der Giesen op zich, aangezien hij de enige van de gehele selectie was die deze nieuwe sportvorm wel eens had beoefend. Na de uitleg werden er tweetallen gemaakt die in twee poules van elk vijf duo’s om de titel zouden gaan strijden. Na ruim 2 uur padellen kwamen Stefan en Colin uit de eerste poule als winnaar bovendrijven en Sander en Patrick in de andere poule, waarna Stefan en Colin er met de winst vandoor gingen. De meesten vonden zichzelf ondertussen wel redelijk volleerd, maar iedereen stond weer direct met beide benen op de grond toen een paar “locals” op het veld naast ons even lieten zien hoe het echt gespeeld hoorde te worden.

De wandeling terug kende verschillende routes. Zo werd er door de begeleiding gekozen voor een wandeling door het Parque de la Paloma, wat ook meteen de grote hoeveelheid duiven verklaarde. Het restant nam de wat minder toeristische route langs de lokale fastfoodketen met de welbekende grote gele M. In het hotel was er nog wat vrije tijd, voordat om 19:00u het diner op het programma stond.
Na het diner werd er nog wat gedronken aan de bar in het hotel of op de kamer, waarna de taxi’s weer ten tonele verschenen om ons naar het feestgedruis in het centrum van Malaga te vervoeren.

DEEL DIT ITEM