Voorbereiding en eerste oefenwedstrijd NSVV 2

Na een vreemd Corona-seizoen met wel spelen, niet spelen, wel trainen, niet trainen en vervolgens weer wel trainen, met een hoop onzekerheden, teleurstellingen en tot slot een hoop frustraties, omdat het een verloren seizoen was, was het op een gegeven moment tijd om aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te denken.

Iedereen was klaar met het Corona-seizoen en dat merkte je ook wel, de motivatie op de trainingen werd steeds minder. Wat overigens niet heel vreemd is, want normaal gesproken train je natuurlijk voor de wedstrijd van zaterdag; daar leef je naartoe. Nu trainde je eigenlijk alleen maar omdat je blij was om even een balletje te kunnen trappen, ook al was dat zelfs maar in een groepje van vier of twee personen. Of om even weg te zijn van huis, het sociale praatje met je teamgenoten of om je conditie een beetje op pijl te houden, want ja hardlopen gaat op een gegeven moment ook een beetje vervelen.

Doordat de berichten van het kabinet positief waren en we groen licht kregen (voorlopig) voor het nieuwe seizoen, werden er door het 1e, 2e, O19-1 en O17-1 op verschillende zaterdagen op het eind van het Corona-seizoen nog onderlinge mixpartijtjes gespeeld. Daar zaten een aantal leuke wedstrijden tussen en de spelers waren weer gelukkig. Deze wedstrijden waren dan ook gelijk goed voor de jongens die over zijn gekomen uit de O19-1 en voor de nieuwelingen van andere clubs om zo alvast kennis te maken met de selectie van NSVV. Ook gingen de O19 spelers doordeweeks alvast met ons mee trainen en werden er in de zomerstop extra trainingen georganiseerd voor het 2e elftal onder leiding van de beide trainers. Waar de extra trainingen begonnen met maar 6 spelers eindigde we de laatste extra training met zelfs 11 spelers. Je merkte dat iedereen er weer heel veel zin in kreeg en uitkeek naar een nieuw seizoen voetbal met elke week een andere tegenstander om tegen te spelen. ⚽️💪🏻

De voorbereiding ging van start op zaterdag 31 juli jl. Doordat er een hoop jongens op vakantie waren, besloten de trainers van 1 en 2 om eerst een uurtje apart te trainen en daarna de boel samen te voegen. Na een praatje en een goeie warming-up, werd er eerst op conditioneel vlak getraind en vervolgens op pass- en traptechniek met verschillende varianten. Toen we het eerste uur hadden volgemaakt was het tijd om aan een groot positiespel te beginnen. Uiteindelijk sloten we de training af met een grote partij-vorm, dus een prima eerste training.

Onze eerste vriendschappelijke wedstrijd stond gepland op 10 augustus jl., maar door de kleine bezetting en hier en daar wat pijntjes van de spelers van 1 en 2, besloten we helaas de wedstrijd te cancelen, omdat we de jongens anders te veel zouden belasten. Er zouden te veel jongens gelijk 90 minuten moeten maken.

Maar afgelopen zaterdag (14-08-2021) met wat versterkingen van het 3e elftal, was het dan zover! Na bijna een jaar zonder wedstrijden tegen andere clubs te hebben gespeeld, mocht het 2e elftal voor het eerst aantreden in een vriendschappelijk wedstrijd en wel tegen Lekkerkerk combinatie 1/2.

Het voelde weer zoals vroeger! De spelers van het 2e voelde zich zo vrij als vogels die over het veld vlogen, als koeien die weer voor het eerst de wei in mochten, als koningin Elizabeth op de Engelse troon, als Jan Boskamp met een bamihap tussen zijn worstenvingers, als Mark Rutte die elke persconferentie betere tijden beloofde, maar het weer niet waar kon maken en ga zo maar door…

Het voelde vertrouwd…

Iedereen was lekker gretig, misschien wel te gretig, want na verkeerd stappen van onze verdediging op buitenspel lag de bal al na 3 minuten in ons netje. Gelukkig kon Bas namens de verdediging al snel wat terug doen en scoorde de 1-1 met zijn hoofd vanuit een corner in de 8e minuut. We kwamen langzaam wat beter in de wedstrijd en creëerde een paar mooie aanvallen en dat werd dan ook beloond in de 13e minuut. Bas gaf een mooie pass van achteruit naar de rechterflank waar Robin ‘t Jong goed gebruik maakte van zijn snelheid en de bal netjes terug lag op de penaltystip, waar Boyd hem kon binnen lopen; 1-2. De volgende aanval, niet veel later was gelijk weer raak! Na een goed gecombineerde aanval werd Berto bereikt op linksbuiten, die een mooie voorzet gaf op het hoofd van Sander; 1-3 in de 14e minuut. Nadat we zo’n beetje de rest van de eerste helft het betere van het spel hadden scoorde Sander vanaf de punt zestien met een fraai boogballetje over de keeper in de verre kruising; 1-4. Maar toch kon de Lekkerkerkse ploeg wat terug doen, doordat NSVV het achterin tot 2x toe voetballend wilde oplossen maar balverlies leed, vlogen er in de Duitse minuten voor rust (43e en 44e minuut) nog 2 doelpunten achter sluitpost Nick van Gelder. De stand bij rust was dan ook 3-4.

De tweede helft had NSVV weer het betere van het spel, maar kwam het niet tot zoveel kansen als de eerste helft. De jongens van Pascal Hoek en Leslie Snel kwamen niet meer in de problemen, wat natuurlijk een positief puntje is. Uiteindelijk tekende invaller Jordi (3e elftal) met een heerlijk dropkick, vanaf 25 meter binnen kant paal, voor de eindstand, 3-5.

Voor de rest was de wedstrijd zonder erge pijntjes of blessure gevallen tot een prima eind gebracht. De trainers waren daarom ook helemaal te vrede over de eerste wedstrijd.

Aankomende weken staan er nog een aantal oefenwedstrijden op het programma en 4 september a.s. gaat de beker van start;
* Thuis tegen IJVV de Zwervers 2 (2e klasse)