MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV Jeugdkamp 2023

Na maanden van voorbereiding was het 23 juni dan eindelijk weer zover. De kinderen uit de JO-9 tot en met de JO-13 mochten op kamp.

Dit jaar was als thema gekozen voor `Robin Hood’. Natuurlijk had dit alles te maken met de accommodatie waarin de Numansdorpse kids dit jaar neer gingen strijken. Diep verscholen in de Zeister bossen lag de uitvalsbasis voor dit jaar.

Uiteindelijk vertrokken we gezellig met precies 80 dolenthousiaste kids. Uiteraard vonden sommigen het ook wel heel erg spannend om voor twee nachten afscheid te moeten nemen van hun ouders. Gelukkig was een ieder er weer overheen toen we uit het zicht vertrokken waren en de eerste snoepzakjes open gingen. Na een goed uur rijden kwamen we aan en was het natuurlijk erg spannend om een goed bed te bemachtigen. Uiteindelijk even snel de spullen neerleggen en op verkenning, toch altijd even belangrijk te weten wat waar te vinden is.

Na een uitleg over de spelregels en gedragsregels was het tijd voor de eerste echte activiteit. Robin van der Kruyk was bereid gevonden af te reizen naar de Zeister bossen om op het lokale voetbalveldje, of wat daar voor door moest gaan, een clinic te geven. Waarvoor dank! Na een flink uur zweten was het toch echt tijd voor een lekkere snack en wat drinken.

Inmiddels begon het te schemeren en tijd voor de jongsten het bedje op te zoeken. Voor de ouderen stond er nog een spannende nachtactiviteit op de rol. `Alles los, in het bos`, heette het spel. De meest bijzonder inheemse dieren begonnen de merkwaardigste geluiden te produceren die de kids dan weer op moesten speuren in de duisternis. Toen ook hier een einde aan kwam, was het ook tijd voor die groep de nachtrust op te gaan zoeken. Helaas was die nachtrust nog beter verstopt dan de dieren en het bleef nog lang onrustig in Zeist…..

Met het krieken van de dag kwam `klein Numansdorp’ weer tot leven en voor 7.00 uur waren alle ballen alweer aan het rollen en de voetjes in beweging. Het was niet moeilijk om al de eerste wallen onder de ogen waar te nemen.

Ook de eerste corveedienst kon met frisse tegenzin worden opgepakt. Na het ontbijt stond de `rooftocht’ op het programma. In groepjes werden de kinderen met een leuke tocht door het bos geleid waar ze onder weg allerlei behendigheidstrucjes moesten doen en uiteenlopende vragen beantwoorden.  Ondertussen waren de andere groepjes begonnen aan de rode draad door het kamp, scherpschieten. Om beurten werd er in teams gestreden met laserguns tussen de bomen.

Na alle activiteiten was het alweer tijd voor de boterhammen en pannenkoeken: die er gretig in gingen!

In de middag was het tijd voor de `Woodland games`; een Robin Hood variant op de zeskamp zullen we maar zeggen. Er werd een beroep gedaan op het samenwerken binnen de groepen, afgewisseld met wat kennis en behendigheidstestjes. Het werd al wel flink warm en de nodige drinkpauzes werden enthousiast verwelkomt. In de avond werden er lekker patatjes geserveerd om ook de honger te stillen.

In de vooravond stond `ren voor je leven` op het programma. Vragen zoeken in het bos met je hele team en vervolgens de antwoorden met zijn allen gaan bedenken. Heel enthousiast werd er gestreden voor de eer. Ondanks het gebrek aan nachtrust werd er heel goed mee gedaan door jong en oud. Met minder tegenzin dan de eerste avond was het voor de jongste groep dan toch weer tijd om de tanden te gaan poetsen en de hangmat op te zoeken. Veel sneller dan op dag 1 keerde de rust op de kamers weer terug.

Voor de ouderen stond er nog een zeer spannende `galgentocht’ op het programma. Het stond een ieder vrij om hier aan mee te doen. Aangezien het best erg spannend (gemaakt) is, stond het een ieder vrij mee te gaan het donkere bos in. Diegenen die `te moe` waren of `geen zin` hadden mochten lekker chillen bij het kamphuis. We bleken dit jaar een hele dappere groep bij ons te hebben want het merendeel waagde zich aan de tocht. Bij terugkomst bij ons verblijf was het inmiddels zondag en bij velen sloeg de vermoeidheid toch aardig toe. Op de meeste kamers werd het eerder stil dan de eerste avond. Een enkele uitzondering daar gelaten uiteraard.

Aangezien iedereen nog lekker in dromeland was besloten we de wekservice wat te verlaten. Pas na achten klonken de potten en pannen in de oortjes. Niet iedereen kon dit waarderen uiteraard, maar dat maakt het moment niet minder leuk voor de begeleiding. 

Omdat het op zondag dik dertig graden zou worden, en dit al vroeg voelbaar was, werd besloten het programma iets aan te passen. Nog een rondje laser gamen en wat kleine spelletjes in de schaduw waren voor deze tropische dag voldoende.

Een verlate lunch, wat opruimen en daar kwam de bus alweer aan rijden. Precies volgens schema vertrokken we om 15.10 uur vanuit Zeist richting de Hoeksche Waard.

Slapen in de bus was er niet bij, want er werd nog volop gefeest en gezongen. Keurig op tijd was Numansdorp uitgelopen naar de Molendijk om de toch wat vermoeide kids welkom te heten.

De kampleiding kijkt terug op een heel leuk en warm kamp, waarin zo goed als alles perfect is verlopen en hopelijk zullen de kinderen zich deze editie nog lang herinneren.

De kampleiding: Tineke, Ivonne, Debby, Leone, Margreta, Colinda, Kees, Willem, Eugene, Guido, Rick, Sven, Ben, Fabian, Johan

Dit kamp is mede mogelijk gemaakt door:

Active Ants

Keizerwaard grond weg en waterwerken

Triple Group

Bakkerij Snoek

Etos Zuid Beijerland

DEEL DEZE ACTIVITEIT