MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV wint overtuigend streekderby tegen SHO

In een mooie ambiance met een heerlijk zonnetje en veel publiek legde NSVV en SHO een sportieve heerlijke pot voetbal op de mooi geprepareerde grasmat. In de eerste helft was NSVV de bovenliggende partij en kwam binnen twintig minuten op een verdiende voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft liet het wel SHO onverwachts langszij komen. In de tweede helft was er minder druk op het doel van SHO en probeerde NSVV het meer via de omschakeling. Een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam NSVV weer op voorsprong. Scheidsrechter Ron Huser had het ook naar zijn zin en liet maar liefst 11 minuten doorspelen na het verstrijken van de officiële speeltijd. NSVV vocht voor iedere millimeter en de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Sterker nog NSVV liet SHO goed wegkomen en had nog twee keer moeten scoren.

In de eerste helft waren de intenties van beide ploegen meteen duidelijk en werd er volle bak druk gezet op de tegenstander. Het lukte NSVV beter om onder deze druk uit te voetballen dan SHO. Spelbeeld was dan ook dat er druk op het doel was van SHO. SHO probeerde het wat meer uit de omschakeling. De verdediging van NSVV stond goed en gaf de regelmatig diepgaande Jesse Vermaat en Tim de Pender geen enkele kans. Na ongeveer twintig minuten was er een mooie actie op links door Boyd van Andel bij de cornervlag. Uit een onmogelijke hoek gaf Boyd toch nog de perfecte voorzet. Jasper Huisman kon de bal net niet op het doel koppen, maar de bal kwam voor de voeten van aanvoerder Mitchel Louwerens. Mitchel kreeg even de ruimte en schoof de bal in de hoek. De verdiende voorsprong stond op het scorebord. Er werden door beide ploegen geen grote kansen weggegeven en NSVV leek met een voorsprong te gaan rusten. NSVV had al een paar hoekschoppen mogen nemen, zonder gevaar te stichten. Net voor rust mocht SHO de eerste corner nemen. NSVV lijkt over meer kopkracht te beschikken dan SHO. Centrale SHO-verdediger Aron van Schaik heeft wel kopkracht en gaat bij cornerballen mee naar voren. De eerste corner belandde ook bij hem. Hij mocht niet vrij inkoppen, maar van dichtbij vrij uithalen. Bij een normale keeper had dit ook de gelijkmaker geweest. NSVV heeft geen normale keeper, maar een fantastische keeper. Met een geweldige reflex tikte NSVV-keeper Jarmo Hartgers de bal over de lat. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg SHO de tweede corner. Je zou zeggen hou Aron van Schaik in de gaten. Hij werd echter voor de tweede keer over het hoofd gezien en kon vrij de gelijkmaker binnenkoppen. Publiek ging tevreden de drukke kantine in en kon terugkijken op een goede eerste helft. NSVV was de bovenliggende partij, maar had in de laatste minuut wel een tik gekregen.

In de tweede helft kwam NSVV beter uit de kleedkamer dan in een paar voorgaande wedstrijden. Bijna was er ook snel uit een corner van Jasper Huisman de nieuwe voorsprong door een kopbal van Quinton Burk. Zijn kopbal ging echter over het doel van SHO. Daarna was NSVV een hele periode minder dominant dan in de eerste helft en het balbezit was voor SHO. In de snelle omschakeling probeerde NSVV gevaarlijk te worden. De ruimte lag er telkens wel, maar door over ambitieuze intenties werden er een aantal mogelijkheden onbenut gelaten. Een kwartier voor tijd werd Dion van Kralingen het goudhaantje van NSVV. Op rechts kwam de bal wel langs de tegenstander, maar Mitchel Louwerens zelf lukte het niet om langs zijn tegenstander te komen. De bal rolde alleen het niemandsland van het strafschopgebied in. SHO-keeper stond klaar bij de eerste paal en kwam zijn doel uit en een verdediger van SHO ging ook richting de bal. Een meter achter de verdediger van SHO kwam Dion van Kralingen ook in actie. De keeper en verdediger van SHO onderschatten schromelijk hoe vliegensvlug Dion is. Ondanks zijn achterstand was hij als eerste bij de bal. Hij omspeelde de keeper en net voor de achterlijn schoof hij de bal in het lege doel. Het NSVV-complex explodeerde van vreugde. Het knappe van NSVV is dat de voorsprong daarna geen seconden meer in gevaar is gekomen, terwijl scheidsrechter Ron Huser maar liefst nog 2100 seconden liet doorvoetballen. SHO probeerde van alles, maar het NSVV-team stond goed en niemand verzaakte. NSVV had juist de kansen om verder uit te lopen. Quinton Burk was op rechts goed doorgebroken en gaf een voorzet op maat. Dion van Kralingen kopte op de lat. Wessel van Haren zou nog wel een keer wakker gelegen hebben van de rebound die voor zijn voeten kwam. Ongelukkig ging de bal net over. In blessuretijd had Wessel van Haren nog een mooie actie in het strafschopgebied van SHO door twee verdedigers in de luren te leggen. Wessel speelde Finn Langerak vrij voor de keeper. Finn zijn schot werd ternauwernood gered door de SHO-keeper. In de 101e minuut vond ook scheidsrechter Ron Huser het tijd was om een drankje te gaan drinken en floot voor het eindsignaal. Het was nog lang onrustig in Numansdorp door het geweldige feest dat direct na de wedstrijd losging.

NSVV heeft zich weer knap hersteld van de blamage van vorige week. Er is wel een steeds groter verschil tussen de thuiswedstrijden (gemiddeld 2,18 punten) en uit wedstrijden (gemiddeld 0,78 punten) bij NSVV. De verschillen zijn klein in deze competitie, maar het blijft toch opmerkelijk dat NSVV op papier bij makkelijke uit wedstrijden weinig de drie punten mee terugneemt in de bus naar Numansdorp. De volgende wedstrijd is de uit wedstrijd tegen Brielle die in een moeilijke fase verkeren. De laatste vijf wedstrijden heeft Brielle verloren en de streep van directe degradatie is in zicht. Tijd voor NSVV om deze keer eens met drie punten terug te keren en een grote stap te zetten richting directe handhaving.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Lars van der Heiden (46e Fabian Korbijn), Quinton Burk, Michael Ouwens, Kjetil Mol, Sjoerd Hofstede (52e Finn Langerak), Boyd van Andel (100e tweede gele kaart), Jasper Huisman
(80e Jerzy van Bergen), Peter Jan Cazander (69e Dion van Kralingen), Mitchel Louwerens
(80e Wessel van Haren)

Ruststand: 1 – 1
Eindstand: 2 – 1

Scoreverloop:
18e min.               1 – 0       Mitchel Louwerens
45e min.               1 – 1       Aron van Schaik
76e min.               2 – 1       Dion van Kralingen

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM