Binnenmaas A2 – N.S.V.V. A2

Zaterdag 18 april 2015: F.C. Binnenmaas A2 – N.S.V.V. A2     (1-1)  2-3

Nadat we vorige week de wedstrijd tegen Spijkenisse noodgedwongen moesten uitstellen vanwege te weinig man (we konden máár 8 man op de been brengen!!), stonden we vandaag gelukkig wél met de benodigde elf op het slechte kunstgrasveld in Maasdam. Gelegenheidskeeper Ricky van Zwieten (normaal linksbuiten) moest al in de alleréérste minuut handelend optreden. Met behulp van de linkerpaal wist hij een zéér vroege openingstreffer voor de thuisploeg te voorkomen. Tien minuten later zag Stan in ‘t Veld een rare voorzet van Binnenmaas via een kluts en zijn achterhoofd bijna in ons eigen doel verdwijnen. Vanaf hier kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en boden de hoger geklasseerde tegenstander zéér goed weerstand. Zo goed zélfs dat we na een dik kwartiertje spelen op een 0-1 voorsprong kwamen: Alwin Bos trok vanaf links knap naar binnen toe en haalde doeltreffend met zijn rechter uit. Na 35 minuten wist Ricky van Zwieten met een fraaie redding de gelijkmaker te voorkomen. Vijf minuten voor rust wist Stan in ‘t Veld Alwin Bos te vinden die zijn kopbal helaas gered zag door de keeper van de thuisploeg. De rust zat eraan te komen en leek af te stevenen op een 0-1 stand, máár uit een snelle ingooi en een concentratiefoutje aan onze zijde wist Binnenmaas via een simpel intikkertje toch op gelijke hoogte te komen. Met deze 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht. Via een zéér fraai steekpassje door onze centrale verdediging wist Binnenmaas ál in de éérste minuut na rust op een 2-1 voorsprong te komen. Gelukkig had de rijlessende Bas Kneijber inmiddels Sportpark De Lange Weide óók weten te vinden, zodat we weer de beschikking hadden over onze vaste laatste man. In de vijfde minuut na rust zocht Ricky van Zwieten met een lange uittrap Alwin Bos. De opstuitende bal werd verkeerd beoordeeld door de verdediging van de thuisploeg, waarna de zéér snelle Alwin Bos de complete verdediging van Binnenmaas zijn hielen lieten zien. Oog in oog met de keeper had hij de gelijkmaker op zijn rechterschoen, máár helaas voor ons (én nog méér voor zichzelf) zag hij zijn inzet naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen. We bleven aandringen op de gelijkmaker én die kwam dán óók. Edgar Evertse speelde Alwin Bos knap aan, waarna laatstgenoemde de dikverdiende gelijkmaker in de touwen schoot: 2-2. We zagen dat er vandaag tegen dit Binnenmaas echter meer inzat dan een (verrassend) gelijkspel en besloten de thuisploeg dan ook af en toe flink op te jagen. Ruim een kwartier voor tijd besloot Alwin Bos zijn éérste doelpunt nog maar eens te kopiëren. Vanaf links trok hij weer naar binnen, haalde uit met zijn rechter en liet de vergeefs duikende keeper van de thuisploeg kansloos: 2-3 (zie foto hieronder). Hierna besloot Binnenmaas nog maar eens alles op alles te zetten om tot de gelijkmaker te komen, maar onze solide verdeging (Alex Visser, Bas Kneijber, Vincent Korbijn en Jari Andeweg) gaven niks meer weg. In de slotminuten ranselde Ricky van Zwieten nog een lage inzet van de thuisploeg uit zijn doel, waarna de goed fluitende scheidsrechter (mag ook wel eens gezegd worden) het eindsignaal liet klinken. Een zéér fraaie overwinning mannen!! Volgende week Heinenoord uit….Binnenmaas A2 - N.S.V.V. A2