MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Nieuwjaarsspeech 2024

Allen een hele goedemiddag. Ik begrijp dat dit een wat hinderlijke onderbreking is van het optreden van Duo Tijdloos, die dit jaar de muziek verzorgd tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst. Graag alvast een applaus voor deze jongens, die zometeen weer verder zullen gaan.

Ten eerste moet ik onze voorzitter Arie Kruithof verontschuldigen. Arie zijn oudste broer, Anton, is op nieuwjaarsdag overleden en daarom is Arie er vandaag niet bij. Dat spijt hem zeer, maar natuurlijk begrijpen wij allemaal dat Arie er om deze reden vandaag niet bij is. Vanaf deze plaats nogmaals, en ik neem aan namens jullie allemaal, gecondoleerd met dit verlies. Het is helaas niet voor de eerste keer dat Arie om een trieste reden niet bij de nieuwjaarsbijeenkomst aanwezig kan zijn. Er rust voor hem geen zegen op deze dagen, die normaliter toch in het teken moeten staan van gezelligheid en samen zijn.

En om die reden sta ik hier om jullie even kort toe te spreken. Wees gerust, het zal niet te lang duren.

Het jaar is toch al niet zo goed begonnen. Begin van deze middag was ik mede namens de club, aanwezig bij de crematie van Drikus Vermaas. Drikus was maar liefst 65 jaar lid van onze vereniging. Zo zijn er ons ook in 2023 weer vrienden en bekenden ontvallen. Helaas, ook dit hoort erbij.

Maar ik ga hier vandaag absoluut geen treurig verhaal ophangen. Want al kijk ik terug naar 2023 dan was dat voor NSVV zeker een heel geslaagd en positief jaar en ook de verwachtingen voor 2024 zien er goed uit. Financieel gezien – en daar heb ik nogal eens mee te maken – staan we er gewoonweg goed voor. Noodzakelijke investeringen, bijvoorbeeld op het gebied van energiebeheer, kunnen we probleemloos uitvoeren. En alleen om de kosten van de kleding enigszins in de hand te houden zullen we volgend seizoen een lichte contributieverhoging doorvoeren. Ik zei het al in het begin van mijn speech, dit wordt een positief verhaal.

Ook op organisatorisch vlak hebben we de nodige successen kunnen boeken. De in het leven geroepen commissie bestuurlijke vernieuwing heeft het bestuur de nodige tips kunnen geven en mede daardoor hebben we mooie stappen kunnen maken. Daarnaast is de opgerichte vrijwilligerscommissie voortvarend van start gegaan en zijn daar nu al de nodige successen in het werven van nieuwe vrijwilligers te melden.

Ook de nieuwe communicatiecommissie wil ik niet onvermeld laten. Ook deze is door een aantal leden van onze vereniging nieuw leven in geblazen. Wouter van Dam, speler van NSVV 3, is namens deze commissie tot het bestuur toegetreden en daardoor is de gemiddelde leeftijd van het bestuur met ongeveer 20 jaar gedaald. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Wouter verblijft momenteel in Valencia. met trainingskamp. Zo zie je maar weer wat het vrijwilligerswerk bij onze verenging je kan bieden ;-).

De communicatiecommissie is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van onze eigen NSVV-app, waarop alle informatie over onze club gemakkelijk benaderbaar zal zijn.

Edwin Keizerwaard, vele jaren de man van het onderhoud, heeft zijn taken neergelegd. Natuurlijk was het best moeilijk om zo iemand te vervangen. Maar met de aanstelling van Ron van der Veen denken wij daar toch weer goed in geslaagd te zijn. Ron zijn bed staat nog net niet bij de club, maar dat scheelt niet veel. Hij brengt veel elan in de onderhoudsploeg, die we voorheen nog wel eens de maandagochtendploeg noemden. Volgens Ron niet terecht, omdat deze mensen ook op vele andere dagen van de week voor NSVV bezig zijn en dat is ook zo.

En dan was er natuurlijk nog het afscheid van Ben Prooij. Meer dan 30 jaar in verschillende functies actief geweest binnen de club, waarvan ongeveer de laatste 25 jaar als wedstrijdsecretaris. Voor deze werkzaamheden is Ben door onze club benoemd tot erelid en door de KNVB tot Lid van Verdienste. Gelukkig blijft Ben nog best wat dingen voor de club doen en ook heeft hij aangegeven zo af en toe nog de kantine te zullen bezoeken. Dus dat komt wel goed. Maar ga voor zo iemand maar eens een ander zoeken. We zijn dan ook zeer blij dat Bas Snijders deze taak op zich heeft genomen. Goed bekend met de vereniging en nog preciezer in het uitvoeren van zijn taken dan Ben.

Kortom, we denken het wel aardig op de rit te hebben. Neem daarbij dat Arie Kruithof heeft aangegeven nog zeker minimaal 3 jaar voorzitter te willen blijven, dan zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet. En dan heb ik nog niet eens de nieuwe scheidsrechterscommissie genoemd, de nog steeds succesvolle sponsorcommissie, een actieve activiteitencommissie, een trouwe kantinecommissie en ga zo maar door. NSVV leeft en NSVV zijn we met z’n allen.

2023 was ook sportief gezien een uitstekend jaar.

Graag wil ik daarvoor met onze damesafdeling beginnen. In enkele jaren, waarin we eerst alleen jeugdelftallen actief hadden is er inmiddels ook een goed spelend Vrouwen 1 elftal opgetuigd. Vorig jaar nog actief in de 4e klasse met al behoorlijke resultaten, nu spelend in de 3e klasse en bovenin meedraaiend, sterker nog: goede kansen om binnenkort de periodetitel binnen te halen. Goed gedaan dames!

Helaas moeten we wel constateren dat er inmiddels wat verval in de breedte is. Nu hebben we alleen nog een Vrouwen 1 team en een MO20-team actief. En dit is toch jammer. Want juist de toevoeging van de vrouwenelftallen aan onze vereniging is een verrijking gebleken. Hun enthousiaste inbreng werkt aanstekelijk en dat willen we graag behouden. Daarvoor is naar onze mening wel een aparte damescommissie noodzakelijk met een vertegenwoordiging in het bestuur. Dus hierbij een oproep: zie je ook graag dat de dames de aandacht houden die zij verdienen, meld je dan aan! Want alleen met de juiste focus op aantallen kunnen we ook de kwaliteit waarborgen. En misschien moet daarin nogmaals ook gekeken worden naar eventuele samenwerkingsvormen met andere verenigingen. Alleen met voldoende meiden bij elkaar, kunnen we voor de toevoer naar Vrouwen 1 zorgen.

Dan onze jeugdafdeling. Ook daar vielen afgelopen jaren weer diverse kampioenen, Hoeksche Waardse kampioenen en winterkampioenen te noteren. Maar belangrijker nog, we hebben de door de KNVB toegekende opleidingsster als gekwalificeerde jeugdafdeling weten te behouden. Daarnaast zijn we officiële amateurpartner van Excelsior Rotterdam geworden. In dit kader kunnen wij binnenkort al enkele leuke activiteiten bekend maken. Houd de site en/of de app in de gaten!

Wel zijn we nog steeds druk op zoek naar een Hoofd Jeugd Opleiding. Deze is onmisbaar in het verder kunnen uitwerken van onze ambities bij de jeugd. Het is niet makkelijk om deze functie met de juiste persoon ingevuld te krijgen, maar we blijven hard ons best doen.

En dan natuurlijk de senioren. Wat een successen voor NSVV 1 en 2 die beide kampioen werden van de tweede klasse en daardoor dus gepromoveerd zijn naar de 1e klasse. En ook daarin doen we het gewoonweg hartstikke goed. Het tweede draait goed mee in de middenmoot. Het eerste staat op een keurige 7e positie en daarmee momenteel buiten de gevarenzone voor wat betreft degradatie. Handhaving was het doel en dat gaan we realiseren.

Wat dat betreft is het dan ook jammer dat we afscheid moeten gaan nemen van onze hoofdtrainer Michael Nijssen, die te kennen heeft gegeven nog hogere ambities te hebben dan met NSVV naar de 3e divisie te promoveren. Natuurlijk respecteren we dat en we wensen Michael heel veel succes toe in zijn verdere carrière. Maar eerst zal hij het natuurlijk nog goed afsluiten bij NSVV.

En ja, dan heb je natuurlijk ook weer een nieuwe trainer nodig voor komend seizoen. Ik weet, sommige van jullie interesseert dat geen zak, maar anderen komen speciaal naar deze bijeenkomst toe om te horen wie de nieuwe man gaat zijn. En ja hoor, ik heb een nieuwtje voor jullie. We hebben overeenstemming bereikt. Het is wel weer een man geworden. Even hebben we overwogen om Sherida Spitse te benaderen, aangezien zij duidelijk te kennen heeft gegeven wel een mannenelftal te willen trainen, maar na advies ingewonnen te hebben bij Pierre van Hooijdonk hebben we daar toch vanaf gezien.

De man die volgend jaar hoofdtrainer zal zijn van NSVV heeft vele jaren zelf op het hoogste amateurniveau gevoetbald bij Sportclub Feyenoord en ASWH. Hij is 52 jaar en momenteel voor het 6e jaar succesvol trainer in de 1e klasse, afdelingsgenoot van NSVV, namelijk bij Papendrecht. Zijn naam is Johan Sturrus. De technische commissie, het bestuur en ook de spelersgroep hebben positief gereageerd op zijn aanstelling. We wensen hem en daarmee ook onszelf, heel veel succes toe.

Met dit nieuws wil ik graag dit praatje beëindigen. Ik breng een toast uit op het nieuwe jaar en wens jullie namens heel NSVV alle goeds toe. Heel graag tot ziens hier bij de club. Proost!

Rob Reedijk

DEEL DIT ITEM