NSVV overwint zichzelf en Sliedrecht

Het had er alle schijn van dat de selectie van NSVV de Numansdorpse paardenmarkt de laatste vrijdag van oktober gevierd had. NSVV was niet wakker in de eerste fase van de wedstrijd en als ze in de buurt van de bal kwamen gleden ze massaal onderuit op hun amateurnopjes. Na een snelle 0 – 2 achterstand, deed eindelijk NSVV wat terug en kreeg weer wat kleur op de wangen. Tot een verdediger van NSVV met een gele kaart in de kontzak ver op bezoek op de helft van de tegenstander, er als een dolle inging. De wedstrijd was 30 minuten onderweg en dan is het niet slim als je met tien man verder moet. Sinds de thuiswedstrijd tegen XerxesDZB weten de supporters van NSVV dat er ook een vechtmachine onder de motorkap zit. Met tien man werd het onmogelijke gepresteerd door tegenstand te bieden aan de elf van Sliedrecht en ook de verdiende gelijkmaker af te dwingen in de tweede helft. Toen kwam Jasper Huisman na lang blessure leed voor het eerst deze de competitie binnen de lijnen om nog een paar minuten mee te doen. Met zijn lijf vol adrenaline werd hij binnen een minuut vrijgespeeld binnen de zestienmeterlijn en schoof hij de bal koelbloedig in het doel. Het complex van NSVV explodeerde en er werd voor de tweede maal dit jaar paardenmarkt gevierd.

In de eerste helft begon NSVV dramatisch aan de wedstrijd en het was wachten op het eerste doelpunt van Sliedrecht. Sliedrecht spits Nordin el Hassani zal zeker nog een keer teruggedacht hebben aan de kansen die hij gekregen heeft om zijn team op voorsprong te brengen. Uiteindelijk moest NSVV helpen door tweemaal defensief te blunderen. De eerste maal stonden drie beren en geweldige verdedigers van NSVV naar de bal op het randje van de zestienmeterlijn te kijken. Alle drie dachten ze waarschijnlijk die andere knalt de bal weg, met als resultaat dat de bal langs alle drie hobbelde. Sliedrecht speler Benjamin Meijdam wist wel raad met dit buitenkansje en zette zijn team terecht op voorsprong. Een paar minuten later was het weer raak. Een knullige overtreding werd er op het randje van de zestienmeterlijn gemaakt. Benjamin Meijdam schoof de vrije trap langs de muur in de vrije hoek. Na een kwartier spelen en een 0 – 2 achterstand begon NSVV de omstandigheden te snappen. Inderdaad had het de vorige dag geregend en is het natuurlijke grasveld niet geheel stabiel onder de korte nopjes. Het zonnetje stond laag, dus verdedigend konden we de eerste helft een zonnebrilletje gebruiken. De wind was ook redelijk hard, maar halverwege de eerste helft bracht Sander Backx met een schitterende kopbal bij de eerste paal zijn team weer terug in de wedstrijd. De supporters zagen weer wat vertrouwen in de ploeg komen en dachten dat het toch nog wel eens goed zou kunnen komen. Totdat een NSVV-verdediger met een gele kaart op zak iets te enthousiast door dekte tot ver op de helft van de tegenstander. De goed leidende scheidsrechter Giovanni Jaggan kon niets anders doen dan de tweede gele kaart tonen en direct daarna de rode kaart. NSVV heeft dit prille seizoen al veel ervaring opgedaan met het spelen van wedstrijden met minder dan elf man, maar een succesformule was dit tot op heden niet. Het werd een open wedstrijd waarbij het spel snel heen en weer ging. Er werden aan beide zijden kansen gecreëerd. De grootste kans voor Sliedrecht kwam weer van de voet van Benjamin Meijdam en NSVV-keeper Jarmo Hartgers moest zich tot het uiterste strekken om de bal in de hoek te stoppen. De grootste kans voor NSVV was na een demarrage van Mitchel Louwerens die de bal goed teruglegde op de in het strafschopgebied vrijstaande Dion van Kralingen. Het schot van Dion werd nog net met een verdedigend teentje aangeraakt en ging rakelings over de lat. Supporters baalde in de rust van de slechte start en de oliedomme rode kaart, maar zagen dat het team van NSVV veerkracht had getoond en strijdbaar was.

In de tweede helft ging het spel weer lekker heen en weer, totdat Dion van Kralingen zijn hielen liet zien aan zijn directe tegenstander. Deze keer was op links Mitchel Louwerens mee op avontuur en rechts Sjoerd Hofstede. Dion koos voor Sjoerd en speelde Sjoerd net binnen de zestienmeterlijn vrij. Sjoerd bedacht zich geen moment en ramde de bal tegen het net. De verdiende gelijkmaker was gemaakt en het leek erop dat het doel voor NSVV bereikt was. NSVV trok zich compact terug en als team werd er om iedere bal gevochten. De kansen aan beide zijden werden minder. Er glipt er altijd wel eentje tussendoor en dit keer was de grootste kans voor Sliedrecht spits Nordin el Hassani. Zijn open kans bleef net onder het lichaam van NSVV-keeper Jarmo Hartgers steken en werd zo onschadelijk gemaakt. De strijders voorin liepen volle bak op iedere counter mogelijkheid en werden in de 83e minuut moe gestreden vervangen voor verse krachten. Na een operatie en lang herstel mocht NSVV held Jasper Huisman voor het eerst dit seizoen nog een paar minuutjes meedoen. Hij had niet veel tijd nodig om het duel in het voordeel van NSVV te beslissen. Binnen de minuut werd hij vrij gespeeld in het zestienmeter gebied en schoof hij de bal in het hoekje. Sliedrecht ging gedesillusioneerd naar huis en in Numansdorp werd er een feestje gebouwd.

Na de laatste drie wedstrijden gewonnen te hebben, begint NSVV het leuk te vinden in de 1e klasse. De competitie is nog lang, maar het is wel lekker als je vier punten los staat van de streep. Het rijtje onder de streep wordt aangevoerd door BVCB, de volgende tegenstander van NSVV. BVCB heeft gewonnen van Nieuw-Lekkerland en gelijk gespeeld tegen Zuidland en DCV. BVCB is een grote club die NSVV voor het laatst is tegengekomen in het seizoen 2016-2017 in de 2e klasse. NSVV degradeerde dat seizoen naar de 3e klasse en begon daarna pas aan de opmars naar de 1e klasse. Een jaar later maakte BVCB al de stap naar de 1e klasse en mag zich sindsdien een stabiele 1e klasser noemen. Het vertrouwen zou wat groter zijn bij NSVV, maar de ervaring zal BVCB ver helpen. Aan NSVV de opdracht om na vier van de vijf wedstrijden met minder dan 11 spelers te eindigen, eens wat senioriteit te tonen en in ieder geval met elf spelers te eindigen.