NSVV vergeet te scoren tegen DCV

In een gelijk opgaande wedstrijd met iets meer balbezit voor DCV, waren de kansen toch echt wel voor NSVV. Alleen rode lantaarndrager Sliedrecht heeft deze competitie minder doelpunten gescoord dan NSVV en DCV. Bekend was dus dat beide teams niet makkelijk doelpunten maken. NSVV kreeg echter zeven grote kansen en wist er geen een te benutten. DCV had maar eenmaal een kans en wist ook niet te scoren. Hierdoor stond aan het eind van de wedstrijd nog steeds 0 – 0 op het scorebord.

In de eerste helft was in de opstelling een geheel nieuwe achterhoede te zien bij NSVV. Complimenten aan deze spelers die voor de eerste keer in deze samenstelling speelden en een goede indruk achterlieten. Het combineren ging deze week gelukkig ook weer veel beter dan vorige week. Binnen het kwartier kreeg NSVV de eerste grote kans. De weer aanwezige aanvoerder Mitchel Louwerens was natuurlijk de aangever en deze keer mocht Peter Jan Cazander zijn kans wagen. Op volle snelheid bedacht Peter Jan zich geen moment en nam de bal direct op de pantoffel. Rakelings vloog zijn inzet over het doel. Daarna was er een hele periode zonder veel spannende momenten tot net voor de rust. Eerst was er een cornerbal die slim genomen werd door Peter Jan Cazander en Mitchel Louwerens. Deze week miste NSVV veel kopkracht die normaal bij cornerballen mee naar voren gaan. Finn Langerak is zeker geen kopspecialist maar valt wel op met zijn hoogte van meer dan 2 meter. Toch was Finn over het hoofd gezien en mocht hij vrij op het doel koppen. Een verdediger van DCV wist de inzet ternauwernood van de lijn te redden. Finn was “on fire” want snel daarna haalde hij uit de draai uit en zag hij zijn inzet net langs de kruising vliegen. In de rust waren alleen de supporters die er vorige week niet bij waren geweest nog niet tevreden over het vertoonde spel. De rest van de supporters zagen de progressie en hadden zin in de tweede helft.

In de tweede helft begon NSVV direct goed. Er was een mooie combinatie tussen Boyd van Andel en Mitchel Louwerens. De voorzet kwam bij de tweede paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Finn Langerak. Finn zijn schot was laag in korte hoek, maar DCV-keeper Bart de Keijzer wist helaas zijn inzet te keren. Halverwege de tweede helft kwamen er weer twee kansen voor NSVV. De eerste keer wist Wessel van Haren de bal te veroveren net buiten de zestienmeterlijn en besloot Mitchel Louwerens de bal direct op het doel te schieten. Mitchel zijn schot was te veel in het midden van het doel om de ervaren DCV-keeper in problemen te brengen. De grootste kans voor NSVV deze wedstrijd was na een slimme steekbal van Peter Jan Cazander op spits Wessel van Haren. Wessel rende er achteraan, maar DCV-keeper Bart de Keijzer bracht knap met zijn voeten redding op de inzet van Wessel. Volgens sommige supporters was de theoretisch grootste kans van de wedstrijd voor Dion van Kralingen. Op volle snelheid ging Dion achter een dieptebal aan. Direct kwam de grote harige beer van DCV zijn hok uit. Dion twijfelde geen moment en haalde even zijn voet van het gaspedaal en kwam net te laat om de slag om de bal aan te gaan.

Na de wedstrijd bleek NSVV met het ene puntje de vijfde plek op de ranglijst behouden te hebben. Meest verrassende uitslag op de andere velden was de 5-1 zege van BVCB op Sparta. Onder NSVV staan hierdoor inmiddels vier ploegen te dringen. In de volgende ronde moet NSVV niet verliezen, want dan gaan bij winst deze partijen NSVV allemaal inhalen op de ranglijst. Na de winterstop zijn drie remises behaald en nu wordt het weer een keertje tijd om ouderwets drie punten te gaan pakken.

Eerste mogelijkheid is zaterdag 24 februari a.s. om 15.00 uur uit bij Nieuw Lekkerland. Thuis blameerde NSVV zich met een 0-6 nederlaag, inclusief twee rode kaarten. Je zou zeggen tijd om de huidige verhoudingen op de ranglijst in ere te herstellen.