NSVV wint van koploper Spijkenisse

In het eerste deel was NSVV knap de bovenliggende partij en werd er een verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord gezet. Na de rust ging Spijkenisse alles of niets spelen en kwam er druk op het NSVV-doel. Spijkenisse creëerde wat kansen en aan de andere kant had NSVV via de counter ook mogelijkheden. Er vielen geen doelpunten meer en met een geweldige teamprestatie trok NSVV de overwinning over de streep.

De eerste helft begon een half uur later, omdat scheidsrechter Gyuri Takács het hoofdveld had afgekeurd en er uitgeweken moest worden naar het kunstgrasveld. De weergoden dachten gelijk zich niet meer aan de afspraken met buienradar te hoeven houden en het bleef ondanks andere voorspellingen de hele middag regenen. NSVV liet zien er veel zin in te hebben en Spijkenisse liet het kaas van hun brood eten. Mitchel Louwerens was al tweemaal gevaarlijk langs zijn tegenstander geglipt en telkens was het eindstation Sjoerd Hofstede. De eerste keer was een Spijkenisse verdediger de spelbederver en de tweede keer de keeper. Uiteindelijk werd een diepe bal op Wessel van Haren de verdediging van Spijkenisse te machtig. Wessel werd in de rug gelopen en scheidsrechter Gyuri Takács wees resoluut naar de penalty stip. Aanvoerder Mitchel Louwerens ontfermde zich over dit buitenkansje en zette NSVV op een verdiende voorsprong. Daarna bleef NSVV het spel maken en gaf het bij balverlies geen ruimte aan Spijkenisse om het spel te maken. Een tweede maal werd Wessel van Haren onreglementair gevloerd en dit keer net buiten het strafschopgebied. NSVV heeft een aantal vrije trap specialisten binnen de gelederen en Jasper Huisman is er daar een van. Deze keer was Jasper aan de beurt om zijn fenomenale kunsten te vertonen. Hij beschaamde dit vertrouwen niet en krulde de vrije trap schitterend om de muur onhoudbaar in de kruising. De robuustheid van de 2-0 voorsprong werd in de eerste helft maar eenmaal op de proef gesteld door Spijkenisse. Spits Julien Gret werd bij een vrije trap over het hoofd gezien door de NSVV-defensie. Zijn inzet ging echter over het doel en zo mocht NSVV met een verdiende voorsprong gaan rusten. Het thuispubliek ging zo trots als een pauw opdrogen in het clubhuis.

De tweede helft bracht Spijkenisse direct drie wissels in en was de opdracht met zijn allen naar voren. Dit resulteerde in een spervuur van cornerballen, maar geen doelpogingen voor Spijkenisse. NSVV werd wel teruggedrongen en doordat Spijkenisse ver van het eigen doel stond ontstond er ruimte voor een counter. De eerste kans was dan ook via een mooie snelle counter voor NSVV. Razendsnel schakelde Peter Jan Cazander om en speelde Sjoerd Hofstede strak aan. Sjoerd vond Mitchel Louwerens en zijn inzet kon maar net geblokkeerd worden door een Spijkenisse verdediger. NSVV had daarnaast nog een aantal counter mogelijkheden, maar telkens was de eindfase net niet nauwkeurig genoeg om gevaar voor het Spijkenisse doel te stichten. Uiteindelijk kwamen er ook kansen voor Spijkenisse. Ray Kroon legde de bal goed terug op de vrijstaande Dwaite Duurham. Zijn schot ging naast. De grootste kans voor Spijkenisse was voor spits Julien Gret. Hij stond twee meter achter de NSVV-defensie en nam de bal in het strafschopgebied in ontvangst. Alle NSVV-supporters riepen onder hun paraplu vandaan “buitenspel”. Scheidsrechter Gyuri Takács had echter gezien dat de bal van een NSVV-verdediger afkomstig was en gebaarde doorgaan. Deze kans was niet aan Julien Gret besteed, want waarschijnlijk geschrokken door zijn vrijheid schoot hij de bal over het doel. Spijkenisse gaf het op en de laatste kansen waren voor NSVV. Peter Jan Cazander soleerde met zijn sterke lichaam langs vier verdedigers van Spijkenisse en aangekomen bij het uiteindelijke doel schoot hij net over. Dion van Kralingen kreeg net voor tijd nog een mooie mogelijkheid en net als zijn ploegmakker schoot hij over het doel. Na het laatste fluitsignaal bedankte de jarige NSVV-voorzitter het team voor het mooie cadeau van de overwinning. De geplande black & white party barste daarna los in het clubhuis van NSVV.

Volgende week gaan we knallend het jaar uit met het restant van de gestaakte Hoeksche Waardse derby SHO – NSVV. De wedstrijd start al om 14:15 uur en gaat verder vanaf de 28ste minuut met een geflatteerde voorsprong van 1 – 0 voor SHO.
Kom met z’n allen kijken hoe NSVV de geweldige vorm waarin het steekt gaat verzilveren in Oud-Beijerland. Kom daarna maar weer snel terug naar Numansdorp om onder de kerstboom na te genieten van de geweldige eerste seizoenshelft van NSVV!