Seizoensopening en NSVV verslaat SSS in derby

NSVV 1 heeft thuis op eigen veld met 7-3 van SSS 1 gewonnen. De ploeg van trainer Michael Nijssen kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar wist dit snel om te draaien in een voorsprong.

Voorafgaand aan deze derby stond eerst de seizoensopening gepland.

95 kinderen uit diverse jeugdelftallen t/m O13 kregen een voetbalclinic van de spelers van NSVV 1. In groepen gingen de jeugdspelers langs verschillende onderdelen waarbij onder andere getraind werd op techniek, snelheid en partijspel. Aansluitend stond er een lunch klaar en volgde nog een andere voetbalactiviteit. Na deze clinic was het tijd voor NSVV 1 om zelf aan te treden op het veld. Om 14.30 uur kwamen beide elftallen aan de hand van de jongste jeugdspelers het veld op en werd er afgetrapt.

NSVV bleek niet direct wakker, SSS schoot uit de startblokken en maakte binnen één minuut de 0-1. NSVV raakte hier niet door van slag en zorgde ervoor dat de achterstand binnen 10 minuten omgedraaid werd in een 2-1 voorsprong. Nieuwkomer Sander Backx scoorde beide doelpunten. Dat dit de middag werd van de nieuwe aanwinsten bleek al snel, want ook Dion van Kralingen wist het net te vinden 3-1. Sjoerd Hofstede zorgde voor de 4-1 ruststand.

Na de thee, welke met de vele regen een welkome onderbreking was, deed SSS kort iets terug en wisten zij snel weer te scoren, 4-2. Wederom was het Dion van Kralingen die de tussenstand weer vergrootte naar 3 goals voor NSVV, 5-2. SSS bleef weerstand bieden wat ertoe resulteerde dat de 5-3 ook nog op het scorebord kwam. Uiteindelijk bleken zowel Dion van Kralingen als Sander Backx een plaag voor de SSS-verdediging, want beiden wisten nogmaals het net te vinden, eindstand 7-3.

Na afloop van de wedstrijd konden de jeugdspelers nog handtekeningen scoren van de selectie in hun eigen handtekeningenboekje. Al met al een zeer geslaagde dag voor zowel de jeugd als NSVV 1.