N.S.V.V. A2 – IJ.V.V. De Zwervers A2

Zaterdag 31 oktober 2015: N.S.V.V. A2 – IJ.V.V. De Zwervers A2     (0-2)  1-2

Vanmiddag stond dan onze éérste wedstrijd in de derde klasse op het programma. We mochten het van de KNVB thuis opnemen tegen de IJsselmondse voetbalvereniging De Zwervers. We begonnen veelbelovend, want uit de allereerste aanval volgde meteen een hoekschop. Uit deze goed genomen corner van Alwin Bos was het Max van der Velden die rakelings over kopte. Máár ook de tegenstander kwam goed uit de startblokken. Hun éérste aanval leverde een vrije trap op aan de rechterkant van het veld. De goed genomen vrije bal zeilde gelukkig voor ons rakelings voorbij de verste paal naast Youri Bakker. Niet veel later was er weer gevaar voor ons doel na een hoekschop van De Zwervers. Een uitstekende combinatie tussen Ricky van Zwieten, Edgar Evertse en Max van der Velden belandde uiteindelijk net naast de verkeerde kant van de paal. Uit een corner kwam de bal via de kluts ineens voor de voeten van Allard Korbijn terecht, die helaas over schoot. Youri Bakker moest even hierna handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Edgar Evertse zag zijn inzet door een verdediger van De Zwervers nog nét uit het doel gewerkt worden en een vrije trap van Allard Korbijn werd door de IJsselmondse keeper goed gekeerd. Na een half uurtje spelen kreeg De Zwervers een hoekschop, welke via Youri Bakker helaas over onze doellijn werd gewerkt. Dit zeldzame slippertje van Youri Bakker betekende dan ook de 0-1. Vlak na dit openingsdoelpunt kreeg Allard Korbijn dé kans om ons op gelijke hoogte te koppen uit een hoekschop van Alwin Bos, maar zijn goede inzet werd uitstekend gekeerd door de keeper van De Zwervers. Hierna kwamen we eigenlijk niet aan voetbal toe. De razendsnelle aanvalllers van de tegenstander waren een heuse kwelling voor onze achterhoede, máár vooral aan inzet mankeerde er het één en ander. Vlak voor rust gebeurde dan ook wat al langer in de lucht hing. Een razendsnelle aanval van De Zwervers werd in eerste instantie nog voortreffelijk door Youri Bakker gekeerd, máár op de rebound was hij helaas kansloos: 0-2. Hierna moest Youri Bakker weer aan de bak om een grotere achterstand te voorkomen. Met een 0-2 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Ná rust gelukkig een heel ander verhaal, want op basis van inzet waren we na rust in mijn ogen dé betere. Ricky van Zwieten kopte vlak na rust nét naast (of zelfs op de buitenkant van de kruising) na een vrije trap van achteruit. Oscar Buisman hield ons met een uiterste krachtsinspanning in de wedstrijd door een aanval nog nét tegen te houden. Max van der Velden kreeg een kansje om ons dichterbij te schieten, maar trof helaas geen doel. Tien minuten na rust hield Youri Bakker ons weer in de wedstrijd door uitstekend te redden op een IJsselmondse inzet. We kregen kansen genoeg om terug in de wedstrijd te komen, maar helaas voor ons wilde de bal er maar niet in. Ricky van Zwieten zag een goede rush uiteindelijk nét gestrand en Wouter van Dam zag zijn schot rakelings voorbij het doel vliegen. Uiteindelijk kregen we dan tóch waar we op basis van ons spel in de tweede helft recht op hadden. Kevin Groenenberg passte de bal prima door op Edgar Evertse die op zijn beurt de bal beheerst in de verste hoek deponeerde: 1-2. Helaas voor ons kwam dit doelpunt iets te laat, want vrijwel meteen hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Zó zonde dat we het in de éérste helft hebben laten liggen mannen, want op basis van de geweldige inzet van de tweede helft was een gelijkspel verdiend geweest. Al met al een verdienstelijke kennismaking met het voetbal in de derde klasse mannen!! Volgende week wacht LMO A1 uit….