MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV Jeugdkamp weer een daverend succes!

Het vorige jeugdkamp dateerde alweer van 2019. Twee edities hebben helaas door de coronaperikelen geen doorgang kunnen vinden. Maar eindelijk mocht de NSVV Jeugd vanaf de JO9 t/m de JO13 weer op stap. We gingen dit keer naar dezelfde locatie als drie jaar geleden, dus de oudste lichting wist een klein beetje wat hen te wachten stond. Alleen nu waren ze de `ervaren’ jongens en meiden. Na een zorgvuldige voorbereiding van de kampcommissie, die deels bestond uit leiding die er destijds ook bij was, aangevuld met enthousiaste nieuwe helpers. Als de eerste vergadering begin januari plaats heeft gevonden lijkt het altijd nog heel ver weg voordat het kamp gaat beginnen. Maar naarmate de datum dichterbij komt lijkt het of de tijd steeds sneller gaat. Gelukkig stroomden de inschrijvingen weer binnen zodra de aanmeldlink open ging. De laatste weken ontplofte de leiding appgroep nogal. Hebben we hieraan gedacht? Zijn we dat niet vergeten? Hebben we genoeg van dat? Wie haalt wat? En natuurlijk erg belangrijk de weersberichten werden goed in de gaten gehouden, en die beloofden gelukkig veel goeds.

En dan eindelijk was het 1 juli, om 17.10 uur verzamelen zich 82 kinderen met ouders aan de molendijk voor het kamp. Voor de oudste groep niet zo spannend want die waren al met school een keer op kamp geweest, voor de jongste groepen was het toch soms wel een beetje spannend om de bus in te stappen (en ook voor de ouders..) Maar die spanning is al snel verdwenen als er uit volle borst liedjes gezongen worden in de bus. De eerste snoepjes gaan er ook wel in en na een goed uur arriveren we, na wat smalle bosweggetjes, bij onze plek voor het weekend. Vol adrenaline wordt de omgeving verkend en de slaapplaatsen ingericht. Na het doornemen van wat kampregeltjes, want die zijn er natuurlijk ook… volgt de uitleg waarom de kids verschillende kleuren shirtjes mee moesten nemen. Als thema voor het kamp was dit keer gekozen voor `ter land, ter zee en in de lucht’ en in lijn hiermee waren de kinderen ingedeeld in groepjes met een vogelnaam. Maar op NSVV jeugdkamp moet alles natuurlijk wel een beetje leuk zijn, vandaar er was gekozen voor team namen als: de Pino`s, de Tweety`s, de Calimero`s en de Angry Birds. Het leuke is dat de teams worden gevormd door een mix te maken van kinderen uit de verschillende leeftijden. Alle georganiseerde onderdelen worden gedaan in deze groepen zoals de spellen en een corvee beurt. De vrije tijd zoeken de kinderen dan weer lekker hun eigen vriendjes en vriendinnetjes op. Het eerste onderdeel was dit jaar `Sok m er in`. Een mooi onderdeel om even lekker stoom af te blazen en rond te rennen over de grasvelden en punten te scoren. En ondertussen goed oppassen dat Fabian je niet komt tikken natuurlijk. Ondanks dat het gelukkig niet heel warm was, werd er toch flink gezweet. Na wat drinken en een lekkere snack was het tijd voor de jongste groepen om richting het bedje te gaan. De ouderen kunnen zich gaan voorbereiden op het nachtspel waarbij het donker moet zijn. Er wordt flink wat oorlog gevoerd tijdens `oorlog in het veld`, en als de kruitdampen zijn opgetrokken en het inmiddels zaterdag is gaan ook de oudste groepen richting de nachtrust…

Uitslapen is er niet bij de eerste ochtend, de wekservice van de kampleiding is te laat want om 06.00 uur rolt de bal alweer over het veld. Iedereen is vroeg uit de veren en het is prima weer met een mooi zonnetje al in de ochtend. Bij ontbijt zingen we nog met zijn allen voor de twee jarigen van de dag ervoor. Als iedereen de tandjes heeft gepoetst en de afwas is gedaan staat het ochtendprogramma op punt van beginnen. `Draai door de waai` wordt afgewerkt waarbij er onderdelen zijn als `morf door de korf` en `kloek met een doek`. Iedereen doet ondanks de wat kortere nachtrust enthousiast mee en er wordt gestreden om de punten. De lunch bestaat uit soep met lekkere broodjes en uiteraard wat gezonde snacks op tafel zoals appels, komkommers en paprika. Ondertussen is het echt lekker weer geworden en na een flinke zonnebrand smeer ronde wordt er begonnen aan het middagprogramma. `Nat als een rat` heeft duidelijk een link met `ter zee’. Bij alle spellen wordt er flink gespetterd met water, maar ook serieus gestreden. Want wie wordt uiteindelijk de beste watervogel.. En dan is het eindelijk zover, de strandwachten nemen hun posities in. Het officiële middagdeel zit er op en er mag worden vrij gezwommen en gevaren voor diegene die dit willen. Het was zaterdagmiddag 24 graden in Brabant en een lekkere duik was dan ook een prima middagvulling. Maar tegen de avond moesten alle vogels toch uit het water gehaald worden. Er volgde een leuke verrassing voor de kinderen. Een speciale frietwagen kwam het terrein op rijden en werden de hongerige buikjes gevuld met patatjes en een lekkere snack. Na het uitbuiken werd de wat verkorte nachtrust hier en daar zichtbaar, tijd om de gezamenlijke avondactiviteit op te starten. `Zoek in een hoek` werd gespeeld waarin er naast beweging over het grote veld ook nog vragen moesten worden beantwoord. In een vorm van levend Cluedo bleek uiteindelijk een snorkel het moordwapen, en wie de dader bleek te zijn vermelden we hier maar niet.. Hierna werd het voor de jongste lichting de hoogste tijd om hun warme nestjes op te gaan zoeken na een lekkere douche ronde. De snaveltjes gingen nadrukkelijk eerder dicht dan de avond ervoor.

Voor de JO11, JO12 en J013 was de dag echter nog niet voorbij. Nog even een poosje chillen totdat de duisternis in ging slaan. Tijd voor de echte nachtvogels. Na het horen van wat mysterieuze anekdotes over het bos waar ons kamphuis aan grensde, mochten ze zelf besluiten of ze mee durfden te doen aan `griezel zonder spiegel’, een spooktocht door het enge bokkerijdersbos. Een aantal besloten toch maar de duisternis te laten voor wat het was en lekker bij het kamphuis te blijven. Diegenen die zich wel het bos in durfden te slepen werden getrakteerd op een spannende tocht door het donkere bos. Na terugkomst kon, na het poetsen van de tandjes, ook bij deze groep het licht uit. En ook hier hadden de inspanningen en de indrukken hun uitwerking niet gemist, binnen een uur was alle gefluister verstomd en de nachtrust gevonden.

Altijd het leukste moment van een kampweekend is als de wekservice wel zijn uitwerking heeft. Het rammelen met pollepels en pannen bij nog slapende kinderen zorgt altijd voor leuke taferelen. Een uurtje later als zaterdag werd dan toch een boterham genuttigd en waren we weer klaar voor een leuke laatste dag. Om te voorkomen dat ze hun nestjes weer op gingen zoeken werd begonnen aan de ochtendactiviteit. `Zonder zand, geen strand’. Hierbij een keer geen fysieke inspanning, maar werd er een beroep gedaan op de creativiteit en het teamwork van de zwermen. De opdracht was om in een uur iets te maken van zand waarvan de deskundige jury onder de indruk zou zijn. En wat bleek, de NSVV jeugd heeft niet alleen voetbaltalent. De mooiste bouwwerken verrezen langs het meer in eendrachtige samenwerking.

Op naar de lunch en die bestaat voor de zondag uit lekkere broodjes knakworstjes. Twee enorme pannen blijken maar net genoeg voor een hongerige groep. En goed eten was ook het advies, want ondanks alle vermoeienissen stond er nog een zwaar middagprogramma op de rol. Als verrassing waren een paar jeugdtrainers bereid gevonden om nog een voetbalclinic te komen verzorgen. Robin van der Kruik en Sidney Smits waren afgereisd om het laatste stukje energie nog uit de kids te knijpen. Daarnaast hadden ze ook Robin ‘t Jong uit de selectie meegenomen. En met Fabian Korbijn uit de selectie, die er al het hele weekend bij was, stond er een serieuze groep trainers om de jongens en meiden nog even flink aan te pakken. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat de vogeltjes ook daadwerkelijk alles er nog uit hebben geperst. Nog wat drinken, de laatste chipzakjes, resten komkommer en laatste appeltjes nog even wegwerken en dan nadert toch alweer het einde van het NSVV jeugdkamp.

Wat dan nog rest is de terugreis in de bus. Dit keer pasten we precies in een dubbeldekker, echt gezellig en geslapen werd er nog weinig. Zoals het bij (vreemde) vogels hoort werd er nog flink gezongen en getjilpt.

Als kampleiding kijken we terug op een nagenoeg vlekkeloos verlopen weekend waarin we hebben geprobeerd alle kinderen een weekend te bezorgen wat ze niet snel zullen vergeten. En na de zomer gaan we ons voorbereiden op de editie van 2023!

Rest nog een woord van dank aan de diverse sponsoren:

-Keizerwaard

-Triple-Group

-Active Ants

-bakkerij Uljee

-De Aardappelstal, zuid Beijerland

-De Ambachtsbakker

er zijn geen afbeeldingen gevonden

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *