N.S.V.V. A2 – SSS A1

Zaterdag 19 september 2015: N.S.V.V. A2 – SSS A1   (2-0)  3-0

Vandaag stond dan eindelijk een thuiswedstrijd in deze bekercompetitie op het programma, namelijk dé kraker tegen onze buren uit Klaaswaal. Deze derby begon op het wel zéér late tijdstip van 16:15 uur, máár het heerlijke herfstzonnetje vergoedde veel. Na een wat afwachtend begin namen we snel het initiatief. Na ongeveer tien minuten spelen vond Rini Dröge met een fraaie steekpass Arnoud Cazander, die op zijn beurt met een hard droog schot vanaf links de keeper uit Klaaswaal kansloos liet: 1-0. Vlak na deze openingstreffer zag Ricky van Zwieten uit een corner van Arnoud Cazander zijn kopbal rakelings naast gaan. In de twintigste minuut hakte Ricky van Zwieten de bal mooi door op Kevin Groenenberg die beheerst de 2-0 binnenschoot. Hierna waren er nog wat kleine kansjes voor Ricky van Zwieten om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar helaas werden die niet benut. Het leek wel of we dachten dat de wedstrijd al gelopen was, want ineens wonnen we geen duels meer en wisten we de bal niet meer in de ploeg te houden. SSS kwam steeds beter in de wedstrijd en drong ons steeds verder terug op eigen helft. Uitblinker Youri Bakker moest zélfs tweemaal zéér fraai ingrijpen om een Klaaswaalse tegentreffer te voorkomen. We mochten dan ook onze handen dichtknijpen dat we tóch nog met een 2-0 voorsprong mochten gaan rusten. Ná rust begonnen we gelukkig beter dan dat we de eerste helft geëindigd waren. Chaylan Langbroek kreeg een voorzet van Alwin Bos nét niet op z’n schoen. Uit een hoekschop van Arnoud Cazander kwam de bal ineens voor de voeten van Allard Korbijn terecht die via de kluts zijn inzet naast zag gaan. Na een uurtje spelen liep Edgar Everste een voorzet van Alex van der Bijl met keeper én al over de lijn, wat dus terecht werd afgefloten. Maar gelukkig voor ons viel niet veel later tóch de bevrijdende 3-0. Een mooie aanval op links tussen Chaylan Langbroek en Arnoud Cazander werd door Edgar Evertse koelbloedig afgerond. Uiteindelijk bleek dit dé genadeklap voor SSS te zijn. Hoewel onze gasten nog met man én macht tot een treffer probeerden te komen, hielden we achterin de boel goed dicht. Volgende week wacht ‘s-Gravendeel uit….N.S.V.V. A2 - SSS A1