MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV is winterkampioen na winst op Zuidland

NSVV had het in de topper tegen Zuidland de eerste twintig minuten moeilijk en de kansen waren voor Zuidland. Door een penalty en een mooie aanval werd NSVV de wedstrijd in geholpen en kwam er een twee tegen nul voorsprong uit bij rust. Direct na rust was Zuidland nog eenmaal gevaarlijk, daarna ging NSVV draaien en kwam er een grote rits aan kansen. De Numansdorpse supporters genoten van het mooie spel en kregen net voor tijd nog de verdiende derde treffer voorgeschoteld.

In de eerste helft was Zuidland dreigend en tweemaal een kans voor Yousif de Kock. De tweede keer mocht hij alleen op NSVV-keeper Jarmo Hartgers afgaan en miste zijn schuiver het doel. Bij een spaarzame aanval van NSVV werd Mitchel Louwerens in de rug gelopen en gaf scheidsrechter Mike Klaare een terechte penalty. Als het Nederlands elftal nog een betrouwbare penaltynemer zoekt die ze er wel altijd inschiet, dan kunnen ze gerust Jeroen Voshart bellen. Zoals altijd benutte Jeroen dit buitenkansje weer. Vijf minuten daarna was er een mooie aanval van NSVV. Mitchel Louwerens zette de aanval op. Wessel Schouwink zag de opkomende Jack van Eijmeren en gaf een steekballetje. Schuin rechts van het doel schoof Jack de bal onder de keeper door in het doel. Zuidland had de cursus kappen met mekkeren op de scheidsrechter nog niet gevolgd en stopte veel energie in de verkeerde zaken. Complimenten aan het team van NSVV, want dit keer gedroegen deze zich als elf koorknapen.

In de tweede helft was er in de eerste minuut direct een kans bij de eerste paal voor Zuidland-speler Ruben Speelpenning. Zijn inzet ging rakelings langs de paal. Daarna ging NSVV voetballen en kon Zuidland het niet meer bijbenen. Onder regie van het goed spelende NSVV-middenveld werden continu de flankspelers Jasper Huisman en Mitchel Louwerens de diepte ingestuurd. Er ontstonden zeven dotten van kansen voor verschillende NSVV-spelers, maar de derde wilde er even niet in. Aan de andere kant stond de NSVV-defensie weer als een huis en anders was er nog altijd keeper Jarmo Hartgers als betrouwbare last line of defense. Net voor tijd draaide Jasper Huisman een vrije trap in naar het doel en niemand gaf het laatste zetje om zijn voorzet te bevorderen tot doelpunt. Twee minuten later kwam er weer een vrije trap. Dit keer dacht Jasper waarschijnlijk, als mijn medespelers niet meer willen scoren dan maar direct in het doel en zo geschiedde. Met een verdiende nul tegen drie overwinning ging NSVV juichend van het veld.

Na de wedstrijd bleek DBGC de kans om winterkampioen te worden verpruts te hebben door te verliezen van Yerseke. De drie koplopers NSVV, Zuidland en DBGC zijn hierdoor voor de winterstop weer op een gelijk aantal van 25 punten na 11 wedstrijden uitgekomen. Door veel minder tegendoelpunten dan alle andere teams ontvangen te hebben, is NSVV op doelsaldo winterkampioen geworden.  Deze week heeft NSVV als team laten zien geleerd te hebben van de onnodige verliespartij van vorige week tegen DBGC.  Als NSVV zich na de winterstop op het voetballen blijft concentreren, dan is het als team in staat de koppositie lang vol te houden. Het seizoen wordt 21 januari vervolgd, met weer een uitwedstrijd, naar SSV’65.  Van de vier eerste achtervolgers heeft NSVV de uitwedstrijd al gespeeld en na de winterstop gaat NSVV haar kunsten vertonen aan de rode lantaarndrager SSV’65. 

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jessy Fortes, Michael Ouwens, Fabian Korbijn, Jack van Eijmeren, Jeroen Voshart,
Peter Jan Cazander, Sjoerd Hofstede, Jasper Huisman, Wessel Schouwink (80e Boyd van Andel),
Mitchel Louwerens 

Ruststand: 0 – 2
Eindstand: 0 – 3

Scoreverloop:
27e min.               0 – 1       Jeroen Voshart (penalty)
31e min.               0 – 2       Jack van Eijmeren
92e min.               0 – 3       Jasper Huisman

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM