MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV pakt de derde periodetitel na winst op Yerseke

Vandaag wervelde NSVV over het veld en was er geen beginnen aan voor Yerseke. NSVV kwam wel op achterstand en ging met een twee tegen één achterstand de rust in. Er was echter geen enkele twijfel dat NSVV niet met de drie punten terug zou keren naar Numansdorp. NSVV bleef goed combineren en trok de stand recht naar een twee tegen drie voorsprong in de tweede helft. Naast de drie doelpunten werden er maar liefst elf grote kansen gecreëerd. Met de winst op de enig overgebleven directe concurrent voor de derde periodetitel kon direct na de wedstrijd dit behaalde succes gevierd worden.

Na zijn zeer lange afwezigheid vanwege blessureleed en vele invalbeurten mocht Mitchel Louwerens deze keer vanaf de start zijn kunsten vertonen. Door het kritische Yerseke publiek werd hij direct target nummer één om uit de wedstrijd te brengen met vervelende opmerkingen. Hij maakte er echter een feest voor zichzelf, het team en de meegereisde Numansdorpse supporters van. NSVV had de slappe pudding van vorige week uit de benen gelopen en begon weer strak geconcentreerd zoals twee weken geleden tegen DBGC. Na vijf minuten kwam de eerste kans na een geweldige aanval. Uit de cornerbal die hierop volgde werd Yoeron van der Ree tegen de grond gewerkt in het zestienmetergebied en gaf de scheidsrechter een penalty. Specialist Jeroen Voshart was weer trefzeker vanaf de stip en bracht NSVV op voorsprong. Er waren al twee grote kansen voor NSVV geweest, toen Xander van der Poel zich kwaad maakte en de gehele rechterflank van NSVV passeerde. Zijn voorzet op maat kwam bij de geheel vrijstaande Guus de Leeuw terecht, die eenvoudig de gelijkmaker binnen tikte. NSVV miste weer eens een dot van een kans. Bij een lange dieptebal achter de verdediging van NSVV kwam doelman Jarmo Hartgers zijn doel uit. Waarschijnlijk twijfelde hij over het gebruik van zijn handen aangezien hij aardig richting randje zestienmeterlijn was gekomen. Jarmo besloot voor de zekerheid zijn handen niet te gebruiken en de bal stuiterde over hem heen. De meegelopen Guus de Leeuw kon de bal in het lege doel tikken en Yerseke hiermee op voorsprong brengen. Mooi was het om te zien dat niemand van het NSVV-elftal maar een seconde uit balans was gebracht na deze domper. Het gehele team toonde geloof in eigen kunnen en ging weer verder waar het gebleven was. Er werden nog vier grote kansen op de gelijkmaker voor de rust onbenut gelaten door NSVV.

Ook in de tweede helft ging NSVV verder met het lekker combineren over het veld en kwamen de kansen weer als vanzelf. Na twee gemiste kansen voor NSVV maakte Mitchel Louwerens een solo over het veld en werd onreglementair afgestopt. Mitchel nam zelf de vrije trap en liet de bal scherp het zestienmetergebied indraaien. Michael Ouwens gaf de vrije trap met zijn hoofd het juiste zetje mee achter de keeper van Yerseke. Twee minuten na deze gelijkmaker van Michael Ouwens kopte Michael zijn tweede van de middag binnen. Deze keer was het geen zetje met het hoofd, maar een strakke cornerbal van Jasper Huisman die Michael snoeihard op het voorhoofd nam. Via de onderkant van de lat sloeg zijn kopbal een krater in de grond achter de doellijn. Tot het eindsignaal waren er nog drie grote kansen voor NSVV, maar de spelers lieten hun kruit droog voor de nacompetitie.

Na de wedstrijd bleek koploper Oostkapelle/Domburg na de hapering van vorige week weer gewonnen te hebben. Door het veel betere doelsaldo in combinatie met de drie punten achterstand kan NSVV directe promotie via een kampioenschap in de laatste wedstrijd vergeten. We kunnen Oostkapelle/Domburg feliciteren met hun verdiende kampioenschap. Als we het seizoen terugkijken hebben we de duurste punten gemorst in de uitwedstrijd tegen Axel, waar we een twee tegen nul voorsprong met nog een half uurtje te spelen in blessuretijd uit handen hebben gegeven. In de laatste wedstrijd kunnen we dit tegel Axel rechtzetten. Voor het vervolg van de nacompetitie maakt het niet uit, maar het is wel lekker om in het ritme van overwinningen te blijven. NSVV zal naast MZC’11 en Yerseke (neemt de periodetitel over van Oostkapelle/Domburg) de nacompetitie strijd aangaan met de periodekampioenen van klasse 2F en de nummer 12 en 13 van 1C.  NSVV is als hoogst geklasseerde periodekampioen van klasse 2E al zeker van een thuiswedstrijd op zaterdag 11 juni tegen Wieldrecht (nummer 6 van klasse 2F) of Heukelum (nummer 7 van klasse 2F). Daarna nog een doordeweekse thuiswedstrijd en daarna op zaterdag 18 juni op neutraal terrein de finale voor promotie naar de eerste klasse.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jack van Eijmeren, Rik Bakker, Michael Ouwens, Kjetil Mol (60e Fabian Korbijn),
Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart, Yoeron van der Ree, Jasper Huisman, Gijs van de Zande,
Mitchel Louwerens (88e Robin ’t Jong)

Ruststand: 2 – 1      
Eindstand: 2 – 3

Scoreverloop:
5e min.                 0 – 1       Jeroen Voshart (penalty)
15e min.               1 – 1       Guus de Leeuw
24e min.               2 – 1       Guus de Leeuw
60e min.               2 – 2       Michael Ouwens
62e min.               2 – 3       Michael Ouwens

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM