MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV verliest cruciale wedstrijd tegen MZC’11

Na het uitverlies tegen Oostkapelle/Domburg verloor NSVV de koppositie aan hetzelfde Oostkapelle/Domburg. Het verschil was twee punten. In de negen wedstrijden daarna werd een geweldige reeks van negen overwinningen op rij neergezet. Probleem was dat Oostkapelle/Domburg deze negen wedstrijden op rij ook wist te winnen. Idee bij de supporters was dat als je blijft winnen tot het einde van het seizoen, dan ben je kampioen. In deze tiende wedstrijd ging het fout voor NSVV. Je kan zeggen dat onze topspeler geschorst was door teveel onnodige gele kaarten. Dat onze trainers de scheidsrechter hadden proberen te beïnvloeden, maar dit zoals altijd weer averechts uitpakte. Feit blijft dat het team de magie van een kampioen deze tiende wedstrijd niet had en met een terechte één tegen vier nederlaag terug de kleedkamer in werd gestuurd door MZC’11

In de eerste helft was het direct MZC’11 die het initiatief naar zich toetrok. Waar NSVV vorige week er bovenop zat, waren we nu telkens een stapje te laat. Al snel kwam er een mooie steekbal over onze rechterkant en werd de voorzet door een geheel vrijstaande Sander Backx van MZC’11 simpel binnengetikt. Binnen het half uur verdubbelde MZC’11 de voorsprong door een vrije trap van Luuk van Vossen die geheel vrijstaand werd ingekopt door de meegekomen verdediger Jesse van der Linden. De laatste tien minuten begon NSVV eindelijk te ontwaken en werd er gecombineerd. Het was een mooie combinatie door de as die voor de aansluitingstreffer zorgde. Op het randje van de zestienmeter was Sjoerd Hofstede het eindstation. Met een mooie droge schuiver in de hoek rondde Sjoerd de aanval af. Gijs van de Zande kreeg net voor rust, na goed terug koppen van Yoeron van der Ree, nog een kans om voor de rust de stand al gelijk te trekken, maar een verdediger van MZC’11 hinderde Gijs net voldoende om de inzet op het doel te krijgen. In de rust was er hoop op basis van de laatste goede tien minuten van NSVV. Daarnaast hebben de trainers op de bank een heel wapenarsenaal aan goede wisselmogelijkheden achter de hand.

In de tweede helft was echter MZC’11 weer de betere ploeg en mocht Ramon Janson alleen op NSVV-keeper Jarmo Hartgers afgaan. Jarmo hield zijn ploeg in de wedstrijd met een mooie redding. De knock-out voor NSVV verzorgde scheidsrechter Youri Kuipers. De bal was volgens de niet neutrale stukjesschrijver bijna bij de linker cornervlag van NSVV. Door de as van het veld ging Lars van der Heiden samen met zijn tegenstander een sprintje aan om aansluiting te vinden bij de MZC’11 aanval een stukje verder op het veld. Naast elkaar rennend kwamen ze met elkaar in aanraking en vielen gelijktijdig. Voor het publiek geheel onverwacht floot de scheidsrechter. De scheidsrechter had geen VAR nodig, maar had zelf schijnbaar met het blote oog geconstateerd wie van de twee sprintende spelers de aanleiding was van de gezamenlijke valpartij. Onbegrijpelijk was de rode kaart die de scheidsrechter Lars daarnaast uiteindelijk toonde. NSVV was van slag. De toegekende vrije trap werd gepareerd door doelman Jarmo Hartgers, maar Sander Backx kon de rebound vrij intikken. Volgens de NSVV-grensrechter stond hij zo vrij, omdat hij vanuit buitenspel startte. De scheidsrechter negeerde het vlag signaal en ging waarschijnlijk van een slapende NSVV-defensie uit. NSVV was uit het lood geslagen en direct volgde de één tegen vier van Luuk van Vossen. De wedstrijd was gespeeld en de resterende vijfentwintig minuten werd gecomplementeerd. 

Na de wedstrijd werd duidelijk dat eindelijk Oostkapelle/Domburg ook punten had verspeeld met een gelijkspel. Door het veel betere doelsaldo heeft Oostkapelle/Domburg nog maar drie punten nodig in de laatste twee wedstrijden voor het kampioenschap. Alleen in theorie kan Oostkapelle/Domburg het kampioenschap nog mislopen. Het is ook alleen theorie dat NSVV nog nacompetitie voor promotie misloopt. Belangrijk voor de tegenstander in de nacompetitie is de notering op de ranglijst. Vasthouden van de tweede plek is belangrijk, waar nu het verschil nog drie punten is met nummer drie MZC’11. Tegenstander volgende week is Yerseke en wordt hoogstwaarschijnlijk de derde ploeg uit deze competitie die nacompetitie gaat spelen.

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jack van Eijmeren (46e Lars van der Heiden), Rik Bakker, Michael Ouwens,
Fabian Korbijn, Sjoerd Hofstede, Jeroen Voshart, Yoeron van der Ree, Leonard Kramp
(66e Peter Jan Cazander), Gijs van de Zande (46e Mitchel Louwerens), Koen Witsiers (80e Jessy Fortes)

Ruststand: 1-2      
Eindstand: 1-4

Scoreverloop:
10e min.               0 – 1       Sander Backx
25e min.               0 – 2       Jesse van der Linden
38e min.               1 – 2       Sjoerd Hofstede
63e min.               1 – 3       Sander Backx
65e min.               1 – 4       Luuk van Vossen

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM