NSVV was al met de winterstop begonnen en verliest derby tegen SHO

In het vervolg van de in de 28ste minuut gestaakte wedstrijd ontbraken er bij NSVV 5 spelers ten opzichte van het eerste wedstrijdformulier. Bij een 1-0 achterstand werd de wedstrijd hervat en in het restant van de eerste helft werd het ruim aanwezige publiek niet vermaakt. De tweede helft was daarentegen wel met spanning en sensatie. Beide teams scoorde snel een doelpunt en NSVV bleef in de achtervolging. Bij een 2-1 stand had NSVV kansen om de gelijkmaker te scoren, maar aan de andere kant stond de poort vaak wagenwijd open. In blessuretijd maakte SHO de 3-1 en konden de spelers die nog niet vervroegd aan de winterstop waren begonnen, ook gaan genieten van een welverdiende winterstop.

In de tweede helft was het tikkie breed uit beide teams verdwenen en werd snel de diepte gezocht. De eerste kans was voor NSVV. Mitchel Louwerens liet zijn hielen zien en speelde Wessel van Haren goed aan in het strafschopgebied. Wessel leek los van zijn tegenstander op het SHO-doel af te kunnen gaan. Hij besloot echter de bal terug te kappen om geheel vrij te komen, maar de SHO-verdediger liet zich niet in de leuren leggen en veroverde de bal. In de opbouw was NSVV een moment later onnauwkeurig en in de omschakeling profiteerde SHO hier optimaal van. Kevin Angel Queijo mocht van links de bal voorgeven en SHO spits Tim de Pender was attenter dan zijn bewaker en tikte de bal binnen. Bij een 2-0 achterstand was er de perfecte voorzet van Mitchel Louwerens op NSVV spits Wessel van Haren. Wessel was los van zijn tegenstander en kopte de bal helaas op de paal. De volgende kans op de aansluitingstreffer werd wel benut. Een vrije trap van Peter Jan Cazander vanaf rechts, werd door Jeroen Voshart bij de tweede paal binnen geschoten. NSVV ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar het effect was dat NSVV met kunst en vliegwerk het derde doelpunt van SHO een paar keer moest voorkomen. Uiteindelijk kwamen er nog wel een paar kansen voor NSVV. Mitchel Louwerens verraste bijna de SHO-keeper met een afstandsschot en Jeroen Voshart kopte een corner op de bovenkant van de lat. Het ontbrak NSVV vandaag aan stootkracht om de Beijerlanders echt aan het wankelen te brengen. Ver in blessuretijd kreeg NSVV het deksel op de neus en werd de eindstand op 3-1 gezet.

Conclusie blijft ook na deze laatste verliespartij dat NSVV tevreden kan zijn over de resultaten van de eerste seizoenshelft. Ter verdere verbetering van de resultaten willen de supporters wel als tip onder de kerstboom meegeven om het wedstrijdschema goed af te stemmen met het thuisfront. Topwedstrijden tegen XerxesDZB en Spijkenisse werden door een knappe teamprestatie gewonnen. Belangrijkste doel blijft ook na de winterstop voor NSVV weg te blijven van plek 9. Momenteel staat NSVV 6 punten los van plek 9, die momenteel bezet wordt door DCV. Na de winterstop hervatten we op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen hetzelfde DCV. De seizoenstart van NSVV was zeer matig. Na een buitenlands trainingskamp verwachten de supporters van NSVV wel direct vuurwerk tegen DCV in het nieuwe jaar.