MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

Van de Voorzitter – Juni 2023, deel 1: Seizoensevaluatie

Wegens meerdere belangrijke onderwerpen welke deze laatste ‘Van de Voorzitter’ bevat, zal deze column uit 2 delen bestaan. Onderstaand deel 1 waarin gesproken wordt door voorzitter Arie Kruithof over de seizoensevaluatie.

Het is alweer de laatste column van het seizoen. Het is voor mij inmiddels gewoon geworden om deze hoog in de lucht onderweg naar Spanje te schrijven. Toch vraag ik me af of de column nog gelezen wordt aan het einde van het seizoen, maar beloofd is beloofd!  

Seizoensafsluiting 

Twee weken geleden hebben we het seizoen afgesloten met de jaarlijkse familiedag. Het was een mooie afsluiting, ondanks de vele feestjes van de afgelopen periode zoals de paardenmarkt, want dan wil het nog weleens tegenvallen. Het was gelukkig erg druk en er hing een ontspannen sfeer. Er was veel aandacht voor de huldiging van de kampioenen. Dat klinkt allemaal als een jaarlijkse routine, maar dat is het nooit. Alle elftallen stellen het op prijs om gehuldigd te worden.  

Dit jaar was de huldiging extra bijzonder vanwege het afscheid van ons bestuurslid Ben. Het was ook een emotionele huldiging. Omdat een speler van de JO19-2 gehuldigd werd, terwijl zijn moeder enkele dagen eerder overleed. Ze had erop aangedrongen dat hij toch aanwezig zou zijn bij de huldiging.  

Komend seizoen 

Het was een mooi seizoen, iets anders kunnen we niet concluderen. Sportief was het dik in orde met de kampioenschappen van het 1e en 2e elftal. Volgend jaar komen de elftallen allebei uit in de 1e klasse. 

Een uitdaging, ook voor het bestuur. Want in de conceptindeling van volgend seizoen zijn de clubs uit de Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Zeeland ingedeeld bij ploegen uit Noord-Brabant. Het merendeel van deze ploegen speelt hun wedstrijden op zondag. Een nieuw experiment van de KNVB om de voetbalpiramide weer op orde te krijgen. Niets mis mee, zolang de wedstrijden maar niet om 17.00 uur in de late middag worden afgewerkt, want daar wordt niemand binnen NSVV gelukkig van. En ik neem aan dat de andere ploegen in de afdeling daar ook niet op zitten te wachten. 

Het is een conceptindeling die zonder inspraak bij ons is neergelegd. Een werkwijze die gewoon begint te worden bij de KNVB waardoor het voor mij (en het bestuur) steeds moeilijker wordt om de loyaliteit richting de KNVB in stand te houden. 

De jeugd 

Een kanttekening moet ook worden gemaakt bij de prestaties van de jeugd, die helaas matig waren, wat gelukkig wordt erkend. Hierbij waren de prestaties op het Hoeksche Waardse kampioenschap voor de jeugd kenmerkend. Het was beduidend minder dan wat we de laatste jaren gewend zijn.  

Jaarlijkse evaluatie  

In de jaarlijkse evaluatie is gebleken dat het financieel een goed jaar voor ons is geweest. De omzet van de kantine is hoger dan de jaarlijkse begroting, de sponsoring is weer op een hoog niveau en de energiekosten vielen erg mee. Ondanks het uitvoeren van het gehele investeringsplan (LED lampen en nieuwe verwarmingsketels) is onze liquiditeitspositie erg goed.  

Voor de meesten een mededeling ter kennisname, maar voor insiders heel goed nieuws omdat ze weten hoe belangrijk een gezonde financiële huishouding is. Het maakt het mogelijk om de vereniging op een goede manier te besturen en te voldoen aan wat van ons verwacht wordt.  

Arie Kruithof 

DEEL DIT ITEM