19 september 2015 Kocatepe D1

Vandaag mogen we naar Rotterdam Zuid om tegen Kocatepe aan te treden.
In de warming up attendeert Yves mij er op dat de lijnen op het veld niet te zien zijn. Het veld ligt er verder overigens prima bij.
Zonder arrogant over te willen komen, is het al snel te zien dat we vandaag gaan winnen. Alleen met hoeveel is de vraag…. (van welk liedje uit Rotterdam Zuid is dat ook alweer?)
De kansen stapelen zich de eerste helft op. Veel spelers komen in scoringspositie maar veel goals vallen er niet. Liam op de lat, Yves op de lat, een pegel van Sjoerd die goed gered wordt door de keeper. Uiteindelijk is het Liam die de score opent met een schot in de hoek, 0-1. Niet veel later krijgen we ook nog een penalty als er een handsbal wordt gemaakt. Helaas schiet Liam de bal niet ver genoeg in de hoek en kan de keeper de bal redden. Pas in de rust verneem ik uit betrouwbare bron dat de bal niet op 11 meter lag, maar ongeveer 1,5 meter vanaf de slecht zichtbare 16 meter lijn. Blijkbaar hadden ze niet alleen de lijnen niet gekalkt, maar ook de penalty stip niet waardoor de penalty dus van zo’n 14,5 meter werd genomen!
Maar goed, gelukkig gaan we vrolijk door met aanvallen en weet Bauke de 0-2 erin te prikken als de keeper een schot van Yves niet goed weet te verwerken.
De laatste 10 minuten van de eerste helft moeten we met 10 man verder als Noah terecht wordt weggestuurd na natrappen van een tegenstander.
0-2 is ruststand maar dat had, gezien de vele kansen, ook wel 0-4 of 0-5 mogen zijn.
Gelukkig mogen we van de scheidsrechter na rust weer met 11 man verder spelen (wel zonder Noah…).
Na rust gaan we beter met de kansen om. Eerst is het Yves die de bal verwoestend hard via de onderkant van de lat in de goal knalt, 0-3!
Na een prachtige aanval en een mooie actie en voorzet van Katelyn scoort Simon beheerst de 0-4.
Dan begint Tomas aan een Messi actie, soleert door de verdediging heen en schiet de bal vervolgens met een boog over de uitgekomen keeper, 0-5!
Het slotakkoord is voor Yves die door de midden opstoomt, in eerste instantie nog tegen de keeper aan schiet, maar de bal in tweede instantie in kan tikken, 0-6! We hebben vandaag weer veel mooie aanvallen kunnen zien tegen een matige tegenstander die zich gedurende de 2e helft ook nog eens liet zien als slechte verliezers. Jammer dat het ‘maar’ 0-6 is geworden.