26 september 2015 De Zwervers D1

Het was een vroegertje met 07:15 vertrekken maar dan heb je ook wat!
Een lekker zonnetje en een mooie, kort gemaaide grasmat die nog nat is van de dauw bij De Zwervers.
We missen vandaag aanvoerder Liam maar we hebben het volste vertrouwen in een goede afloop.
En dat is niet onterecht want na nog geen minuut ligt de bal al in het doel als Yves met een mooie steekbal Simon wegstuurt en die vervolgens Daan bedient, 0-1 voorsprong!
En we blijven voetballen. De aanvallen over de vleugels stapelen zich op en wederom is het Daan die aan het eind van zo’n goede aanval staat en de bal weer koel afwerkt, 0-2. We zijn oppermachtig en het duurt niet al te lang voordat Daan een loepzuivere hattrick op zijn naam kan schrijven, 0-3!!
Uit een drukke situatie in hun 16 metergebied belandt de bal voor de voeten van Bauke en die knalt de bal zonder twijfel in de vrije hoek en zo is de ruststand 0-4.
Na rust heeft onze tegenstander duidelijk voor een andere tactiek gekozen. Als wij balbezit hebben laten ze ons op onze helft voetballen en blijven zij op hun eigen helft. Hiermee maken ze voor ons de ruimtes om aan te vallen erg klein. Verder hopen ze dat wij foutjes maken zodat zij er met een snelle tegenaanval (counter) uit kunnen komen. Dit lijkt in eerste instantie niet zoveel invloed op ons spel te hebben want het is wederom Daan die zijn 4e treffer maakt. Hij knalt de bal prachtig langs de keeper vanuit de hoek van het 16 metergebied, 0-5!
Maar langzaamaan gaat de tactiek van De Zwervers zijn vruchten afwerpen. Wij worden slordig in onze passing en verliezen te vaak ons balbezit. De uiterst behendige voorhoede van De Zwervers reageert supersnel en weet zo ineens 2x te scoren. Net op het moment dat de tegenstander een beetje hoop krijgt, is het Yves die door hun verdediging soleert en de bal heel slim in de korte hoek van de keeper schiet, 2-6!
Uiteindelijk wordt het zelfs nog 2-7 als Robin handig wegdraait van zijn tegenstander en de bal geplaatst langs de paal schiet en daarmee de keeper kansloos achterlaat.
Ondanks dat we ons nog iets te vaak laten verleiden om door het midden te aanvallen hebben we mooi voetbal gezien met vaak prachtige aanvallen (over de vleugels!!). Man van de wedstrijd: Daan van Heteren met 4 doelpunten waaronder een zuivere hattrick.