Spijkenisse A4 – N.S.V.V. A2

Woensdag 13 mei 2015: Spijkenisse A4 – N.S.V.V. A2   (1-0)  4-1

Aan alle dingen komt ‘n eind, dus óók aan dit seizoen. Vanavond stond alweer onze laatste wedstrijd van deze competitie op het programma én wat voor één!! De uitwedstrijd tegen koploper én aanstaand kampioen Spijkenisse. We hadden verwacht dat Spijkenisse ons vanaf het éérste fluitsignaal meteen onder druk zou zetten om hun aanstaand kampioenschap glans bij te zetten. Tot méér dan een bescheiden openingsoffensiefje, waar Ricky van Zwieten na vijf minuten knap de bal uit zijn doel hield, kwam de koploper échter niet. Met Vincent Korbijn en Bas Kneijber in de aanval, die beiden normaal het centrale verdedigingsduo vormen, hielden we de koploper aardig onder druk. Er waren tien minuten gespeeld toen we een corner kregen. De kans die hierop volgde verdween nét naast het doel van Spijkenisse. Na een kwartiertje spelen creëerden de gebroeders Korbijn een kans. Allard schuifde de bal af op zijn oudere broer Vincent, die helaas nét naast schoot. Vijf minuten later zag Allard Korbijn zijn inzet gestopt, waarna de terugkomende bal voor de voeten van Joep van Arendonk belandde. Met een geplaatst schot probeerde hij de keeper van Spijkenisse te verrassen, maar die redde knap. In de 25ste minuut viel dan tóch de openingstreffer, maar helaas voor ons wél in het verkeerde doel. De linksbuiten van Spijkenisse liet na een fraaie actie Ricky van Zwieten kansloos met een geplaatst schot in de korte hoek. Een domper, want we deden écht niet onder voor de koploper én hadden eigenlijk zélf op voorsprong moeten staan. Vijf minuten voor rust hield Alex Visser ons met een kopbal van onze doellijn in de wedstrijd. In de slotminuut van de eerste helft zag Bas Kneijber zijn inzet naast het Spijkenisser doel verdwijnen. Met een nipte 1-0 voor de koploper werden de kleedkamers opgezocht. Na rust tóch een iets ander beeld dan de eerste helft. Spijkenisse zette meer en meer druk om tot een veilige voorsprong te komen. Tien minuten na rust viel de bevrijdende 2-0 voor Spijkenisse uit een fraai afstandsschot. Weer tien minuten later stond de 3-0 op het scorebord na een goed geplaatste inzet van dichtbij. Tien minuten voor tijd viel zélfs de 4-0. Hierna vond Alwin Bos het welletjes, want na een snelle uitbraak stond hij oog in oog met de keeper van Spijkenisse, die hij met een goed schot in de korte hoek verschalkte: 4-1. Vlak voor tijd moest Ricky van Zwieten nog handelend optreden om een vijfde treffer van Spijkenisse te voorkomen. Ondanks de 4-1 eindstand zijn we zéker niet weggespeeld, wat een verdienste voor ons hele team betekende!! Ondanks dat er aanstaande zaterdag (16 mei) nog een competitieronde volgt zit ons seizoen er ná vanavond al weer op. Met 20 punten uit 18 wedstrijden zullen we waarschijnlijk in de middenmoot eindigen. Mannen, bedankt voor dit leuke seizoen én dat ik trainer/coach van jullie mocht zijn!! Volgende wedstrijd, volgend seizoen….