MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV houdt een puntje over aan knotsgekke wedstrijd tegen ’s Heer Arendskerke

Zelfs grote complotdenkers zouden het verloop van deze wedstrijd niet durven te geloven. Binnen twintig minuten door drie knullige fouten met nul tegen drie achter staan. Toch de rijen weer gesloten krijgen en via een inhaalrace al in de laatste minuut voor het rustsignaal de gellijkmaker scoren. Niet door te pakken, maar na de pauze weer gewoon dezelfde start te maken als de eerste helft en weer achter komen. Toch weer veerkracht tonen en op karakter weer gelijk maken en zelfs met een vijfde doelpunt voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong komen.  Maar toch geen euforie, want ver in blessuretijd valt de gelijkmaker binnen en de scheidsrechter fluit af. Een domper voor NSVV, maar een goede afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld. Kortom je had erbij moeten zijn om het te durven geloven.

Na twee minuten verliest NSVV de bal aan Dennis Goedegebure. Justin La Conte krijgt de bal en kan in alle vrijheid van buiten de zestien de bal binnen krullen.  Na vijf minuten was de hele NSVV-defensie vooruit aan het hollen en met een balverlies scenario had niemand van NSVV-rekening gehouden. Toch gebeurde dit en Dennis Goedegebure kon alleen op de keeper afgaan en scoren. Na twintig minuten dacht NSVV rustig te kunnen gaan neppen net buiten de eigen zestienmeter, maar ook dit mislukte en nu mocht Michel Harinck alleen op de keeper afgaan en scoren. Pfffft dacht iedereen. Maar naast dat het team uit Numansdorp berucht is om het ongeconcentreerd starten, heeft het ook al bewezen veerkracht te kunnen tonen. Een minuut later had Lorenzo Pengel een goede actie links naast het doel. Zijn voorzet kwam bijna bij Remco van der Stel en Gijs van de Zande. Een verdediger bevorderde de voorzet echter direct tot doelpunt. Na een half uur kreeg NSVV er zin in en begon beter te voetballen. Het was een lange bal die Jeroen Voshart doorkopte. Lorenzo Pengel mocht alleen op de keeper afgaan en liet dit buitenkansje niet lopen. NSVV drukte direct door om de gelijkmaker nog voor de thee te kunnen bijtekenen. En jawel, in de laatste minuut nam Sjoerd Hofstede met een gerichte schuiver de gelijkmaker voor zijn rekening.

In plaats van na de rust vol gas door te drukken, was het Michel Harinck die ongehinderd een actie mocht maken links van het NSVV-doel. Zijn voorzet werd binnen gelopen door Dennis Goedegebure. NSVV kon gewoon weer opnieuw beginnen en het momentum van voor de rust was weg. NSVV mocht van geluk spreken dat Michel Harinck de voorsprong niet verdubbelde. Een kwartier in de tweede helft werd NSVV weer wat dreigender. Het was een cornerbal van Gijs van de Zande die Yoeron van der Ree via de paal binnenkopte. NSVV was inmiddels duidelijk de bovenliggende partij en bleef drukken. Het was een mooie aanval over rechts en de voorzet van Perrie Huisman werd uiteindelijk snoeihard binnen geschoten door Jeroen Voshart. Een minuut later had Perrie Huisman een levensgrote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal wilde er niet in. Tien minuten voor tijd zag Jari Goedegebure zijn afstandsschot op de NSVV-paal uiteenspatten. De laatste grote kans leek voor Peter Jan Cazander te zijn, want zijn schot draaide net langs de verkeerde kant van de paal. In de allerlaatste seconde was er een onnodige overtreding aan de zijlijn. Iedereen van ‘s Heer Arendskerke ging voor het NSVV-doel staan, de bal werd voor het doel gepompt. De bal flipperde vier keer tussen verschillende spelersbenen heen en weer, tot verdediger Jeroen van Iwaarden een klein gaatje vond in het overvolle strafschopgebied. Na deze gelijkmaker floot scheidsrechter Danny van Helden direct af.

Op en druilerig leeg complex was deze wedstrijd een sensationeel doelpuntenfestijn. Beide teams hoeven deze week zeker niet op afronden te trainen, maar een beetje verdedigend vernuft zal de teams zeker verder kunnen brengen dit seizoen. NSVV krijgt volgende week zaterdag de kans om te laten zien dat ze ook kunnen verdedigen in de uitwedstrijd tegen Bruse Boys die nog maar twee wedstrijden in de benen heeft. 

Klik hier voor de fotoreportage

Opstelling NSVV:
Nicky van Gelder (12e Jarmo Hartgers), Lars van der Heiden, Yoeron van der Ree, Jessy Fortes, Roderick Bekker, Jeroen Voshart, Gijs van de Zande (89e Leonard Kramp), Remco van der Stel (36e Perrie Huisman), Sjoerd Hofstede, Lorenzo Pengel, Peter Jan Cazander

Ruststand: 3-3       
Eindstand: 5-5

Scoreverloop:
2e min.                 0 – 1       Justin Le Conte
5e min.                 0 – 2       Dennis Goedegebure
21e min.               0 – 3       Michel Harinck
22e min.               1 – 3       Eigen doelpunt
43e min.               2 – 3       Lorenzo Pengel
45e min.               3 – 3       Sjoerd Hofstede
50e min.               3 – 4       Dennis Goedegebure
62e min.               4 – 4       Yoeron van der Ree
75e min.               5 – 4       Jeroen Voshart
93e min.               5 – 5       Jeroen van Iwaarden

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *