MAATREGELEN COVID-19

Lees welke maatregelen NSVV neemt (laatste versie: 23-08-2021)

NSVV stijgt weer naar de top drie na een grote overwinning op Deltasport

NSVV ging effectief met de kansen om en liep eenvoudig uit naar een grote overwinning. Deltasport had individueel een paar acties zonder echt gevaarlijk te worden en heeft momenteel geen elf topspelers om het NSVV moeilijk te maken. NSVV heeft wel een brede gelijkwaardige selectie. Met vier geblesseerde/geschorste spelers op de tribune was de basisopstelling op drie posities gewijzigd ten opzichte van vorige week. Positief was de inbreng van Jeroen Voshart in de eerste wedstrijd dit seizoen voor hem na blessureleed.

In de eerste minuten snelde Sediq Walizada op links voorbij zijn tegenstander en legde de bal terug op Lorenzo Pengel. De topscoorder van NSVV kwam net niet goed uit en schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Uit een corner van Roderick Bekker was het vervolgens wel raak. De bal werd keihard ingekopt door Michael Ouwens. Lorenzo Pengel probeerde vervolgens ook te scoren door op randje zestienmeter gebied weg te draaien bij zijn tegenstander en met een geplaatst schot de keeper van Deltasport te veroveren. Dit lukte net niet en vervolgens lukte het tien minuten later wel. Al rommelend ging Lorenzo dwars door het hart van de verdediging van Deltasport en telkens nam hij de bal in zijn voordeel mee. Uiteindelijk kwam hij oog in oog met de keeper van Deltasport en rondde hij beheerst af. Met een nul tegen twee voorsprong ging NSVV de rust in.

Na rust begon NSVV al snel met de mooiste aanval van de middag. Koen Witsiers gaf een bekeken dieptebal binnendoor op Sjoerd Hofstede. Sjoerd kwam dreigend over rechts het strafschopgebied van Deltasport binnen snellen. In plaats van op doel te schieten legde Sjoerd de bal terug op Lorenzo Pengel, die beheerst de bal in de hoek schoof. Al het geloof in een goede afloop werd hierdoor Deltasport ontnomen. Kelvin van der Giesen werd hersteld van blessureleed ingebracht en had er duidelijk zin in. Het vierde doelpunt was enigszins vergelijkbaar met het derde doelpunt, alleen nu over links. Kjetil Mol legde nu goed terug op Kelvin van der Giesen, die de bal beheerst in het doel schoot. Laatste doelpunt was een corner voor NSVV. NSVV won het kopduel en Kelvin van der Giesen was er als de kippen bij om van dichtbij hoog in het dak van het doel te schieten.

Zoals iedere week in deze competitie waren er nu ook weer verrassende uitslagen te noteren en staat alles nog dicht bij elkaar. Als NSVV vandaag verloren had was de negende positie op de ranglijst bereikt en door de winst staat NSVV nu op de derde positie. Vorige week verloor NSVV van Spirit en die staat nu één punt voor NSVV, bovenaan, met een wedstrijd minder. Volgende week is een inhaalweek en staat alleen De Zwerver tegen Spirit op het programma. De Zwerver staat momenteel onderaan en bij winst van Spirit winnen ze de eerste periode. De week erna, zaterdag 23 november, speelt NSVV thuis tegen hetzelfde De Zwerver.

Klik hier voor de fotoreportage 

Klik hier voor de samenvatting

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Lars van der Heiden, Michael Ouwens, Jessy Fortes (77e Chemano Cruden), Kjetil Mol, Sjoerd Hofstede (68e Yoeron van der Ree), Jeroen Voshart, Koen Witsiers, Roderick Bekker, Lorenzo Pengel (75e Kelvin van der Giesen), Sediq Walizada

Ruststand: 0-2
Eindstand: 0-5

Scoreverloop:
7e min.                  0 – 1       Michael Ouwens
33e min.               0 – 2       Lorenzo Pengel
49e min.               0 – 3       Lorenzo Pengel
76e min.               0 – 4       Kelvin van der Giesen
83e min.               0 – 5       Kelvin van der Giesen

Geschreven door: Bas Snijders

DEEL DIT ITEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *